Ders Saatleri Dışında "Angarya" Uygulamalara Tepki

Bazı illerimizde öğretmenlerimize mesai saatleri dışında, farklı projeler ya da uygulamalar adı altında, öğrenci koçluğu, ev ziyaretleri, servis denetimi gibi görevler verilmektedir.

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:

Bazı illerimizde öğretmenlerimize mesai saatleri dışında, farklı projeler ya da uygulamalar adı altında, öğrenci koçluğu, ev ziyaretleri, servis denetimi gibi görevler verilmektedir. Ders saatleri dışında yapılan bu görevlerin gönüllülük esasına bağlı olarak yapılması gerekmekte iken, görevlendirilen öğretmenler açısından zorunlu tutulduğu görülmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak ilgili Valiliklere gönderdiğimiz yazılarda, ders saatleri dışında verilen görevlerin zorunlu tutulmasının yasal dayanağının bulunmamasından dolayı bu görevlerin gönüllülük esasına bağlı olarak verilmesini, angarya yasağına aykırı olan bu uygulamaların zorunlu tutulmasına ilişkin bir düzenleme var ise iptalini, mesai saatleri dışında görev verilen öğretmenlerimize ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında ek ders ücreti ödenmesini talep ettik.

Tekirdağ İl MEM’e yazdığımız yazı için tıklayınız

Tekirdağ İl MEM’in cevabi yazısı için tıklayınız

Beşiktaş İlçe MEM’e yazdığımız yazı için tıklayınız

Beşiktaş İlçe MEM’in cevabi yazısı için tıklayınız

Kütahya Valiliğine yazdığımız yazı için tıklayınız

Ordu Valiliğine yazdığımız yazı için tıklayınız

Çanakkale Valiliğine yazdığımız yazı için tıklayınız

Yozgat Valiliğine yazdığımız yazı için tıklayınız

Yalova Valiliğine yazdığımız yazı için tıklayınız

16 Ara 2017 - 23:34 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.