Diyanet gençler arasında yaygınlaşan 'Deizm'e savaş açtı

"İmam hatipliler deizme kayıyor" tartışması sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Özellikle internetteki yanlış bilgilerin gençleri olumsuz etkilediğini belirleyen başkanlık, bu konuda yapacağı çalışmalarla ilgili bir yol haritası hazırlama

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Gençlerden gelen bazı sorular bizi çok şaşırtıyor. Yanlış yaklaşımların en önemli nedeni internet ortamındaki bilgi kirliliği. Bu sitelerle ilgili gerekli çalışma yapılmalı" dedi. Keleş Hürriyet'e şunları söyledi:

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre: "Diyanet her zaman yanlış dini bilgilerle savaşır. Son dönemde bu tarz bilgilerin gençlerimizi çok yanlış yönlendirdiği, hatta yanlış kişilere (Adnan Oktar gibi) yönelmelerine bile neden olduğunu fark ettik. Önce kendimize 'Gençler neden bu gibi insanlara inanıyor' sorusunu yönelttik. İnsanımızın dini terminolojiyi kullananlara inandığını, sadece bu terminolojiyi kullandıkları için söylediklerine ilgi duyduklarını gördük. Şunu belirtmek gerekir ki 'her dini terminolojiyi kullanana inanmamak gerekir.' Ayrıca 'Ben mehdiyim' diye çıkan insanlara gençlerin yönelebildiğini gördük. Çünkü bu kişiler işlerini çok ustaca yapıyorlar. Oysa hiçbir Müslüman'ın mehdi aramak gibi dini bir yükümlülüğü yok. Müslüman'ın sorumlulukları bellidir.

Hürriyet

22 Eyl 2018 - 13:21 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.