Doğu Türkistan 'göz' altında

Milyonları işkence kamplarına kapatan, toplumun kanaat önderlerini demir parmaklıklar ardında tutan Pekin, sistematik zulümde sınır tanımıyor. Doğu Türkistan'ı açık hava hapishanesi haline getiren 'büyük biraderin' şimdi de Uygurları yüz tanıma...

Çin'in hazırladığı casus yazılım, Türk ve Müslüman olan kişileri yüz tanıma veri tabanına ekliyor. Aynı zamanda Uygur Türklerinin konumlarını tespit edebilmek için GPS'i kullanıyor.

İngiliz yazar George Orwell'in 1949 yılında yayımlanan ve kısa sürede kült olan 1984 romanınında olduğu gibi, Uygur Türkleri aralıksız olarak izleniyor. Hollandalı bir internet güvenlik araştırmacısının ZDNet'e verdiği demeçle ortaya çıkan yeni durum, Çin'in Uygur Türklerini baskı altına almak için neler yaptığını gözler önüne seriyor. Buna göre, Pekin yönetimi Uygur Müslüman nüfusunu izlemek için yüz tanıma teknolojilerini dahi kullanıyor.

VERİLER SİNCAN'DAN

Verilerin Çin'de yaşayan müslüman Uygur Türkleri'ne ait olduğuna işaret eden en önemli emare coğrafi konum verilerinin Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Xinjiang (Şincan) bölgesine ait olması.

Karar

16 Şub 2019 - 11:17 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.