Dört ilden yeni karantina haberleri geldi

Dört ilden yeni karantina haberleri geldi

BİTLİS

Bitlis'in Hizan ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (KOVID-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Hizan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Keklik köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçeye bağlı Keklik köyü geçici süreyle karantinaya alınarak giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir. Bu adreslerde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet, jandarma personeli ve sağlıkçılar, ilgili kısıtlama kararından muaf sayılacaktır. Alınan kararlara uyulmaması durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacaktır."

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle ve bir apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başiğdir köyü Yukarı Mahallesi ile Merkez Candaroğulları Mahallesi'ndeki bir apartmanda bazı kişilerin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu, Yukarı Mahalle okul mevkisi ile Merkez Candaroğulları Mahallesi'ndeki apartmanın 3 Kasım'a kadar karantinaya alınmasına karar verdi.

Söz konusu mahalle ve apartmana giriş ve çıkışların kapatılması, tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınması kararlaştırıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde Çerçiler köyü korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Seydiler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Seydiler'e bağlı Çerçiler köyünün 14 süreyle karantinaya alındığı açıklandı. Açıklamada, "Korona virüs tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında Seydiler ilçemiz Çerçiler köyü, 20 Ekim tarihinden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır" denildi.

ADIYAMAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, farklı mahallelerdeki 140 ev karantinaya alındı.

21 Eki 2020 - 16:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.