Ebeler Haftası Kutlu Olsun, Sorunlara Çözüm Üretilsin

21-28 Nisan Ebeler Haftasını ülke olarak salgına karşı verilen bir mücadele ile karşılıyoruz.

21-28 Nisan Ebeler Haftasını ülke olarak salgına karşı verilen bir mücadele ile karşılıyoruz. Bu mücadelenin kahramanları sağlık çalışanları ise tükenmişlik sendromu ile baş başa bırakıldılar. Sorunlarına çözüm üretilmedi, talepleri karşılanmadı.

Bugün ebe arkadaşlarımız dünyaya gelen her bebeğin ilk nefesinde yanındalar. Anne ve bebek sağlığı için şifa dağıtıyorlar ama 10 yaşından küçük çocuğu olan sağlık çalışanı annelere idari izin yok. Süt izni kullanan sağlık çalışanı annelerde idari izinden mahrumlar yani bebekleri bile mağdur ediliyor.

Kendi bebeklerinden ayrılar ama ailelerin bebeklerine kavuşmasını sağlıyorlar. Böyle bir çalışma düzeni içerisinde sağlık çalışanları hizmet üretmeye çalışıyor.

Sendika olarak yaptığımız pandemi döneminde sağlık çalışanları araştırması sonuçları çalışanların durumunu net bir biçimde anlatıyor.

Araştırmamıza göre;

Sağlık çalışanlarının yüzde 79’u pandemi dönemi boyunca kendilerine gereken değerin verilmediğini düşünmektedir.

Yüzde 92’si aldıkları maaş ve döner sermayelerin yeterli olmadığını belirtmektedir.

Çalışanların yüzde 54’ü emeklerinin karşılığının verilmediğini düşünmektedir.

Yüzde 70’i geleceğe dair kendini güvende hissetmemektedir.

Yüzde 75’inin bu dönemde en büyük kaygısı virüsü aile bireylerine bulaştırmak olmuştur.

Bu 1 yılda sağlık çalışanlarının yüzde 33’ü belli bir süre de olsa evinin haricinde bir yerde konaklamak durumunda kalmıştır.

Sağlık çalışanlarının yüzde 80’i pandemi dönemi hayatlarından dolayı ailelerine yeteri kadar vakit ayıramadıklarını belirtmiştir.

Yüzde 83’ü psikolojik olarak tükenmişlik duygusu yaşamıştır.

Sağlık çalışanlarının dile getirdikleri bu meseleler üzerinde durulmalı ve çare üretilmelidir. Özverili ile yürütülen bir mücadelenin karşılığı bu olmamalıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak sorunlara çözüm istiyoruz. Sağlık çalışanlarının mağdur edilmediği, mutlu olduğu bir çalışma hayatı talep ediyoruz.

“Ebe arkadaşlarımızın tüm sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmeli, onları sevindirecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.” diyoruz.

Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftasını kutluyor, bu haftanın sorunların çözülmesinde adımların atıldığı bir hafta olmasını temenni ediyoruz.

Millet olarak sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmak temennisiyle salgına karşı kahramanca bir mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.

Önder KAHVECİ

Genel Başkan

21 Nis 2021 - 13:18 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.