Eğitim-Bir-Sen: Okul yöneticiliğinde değişim değil...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, okul yöneticiliğinde gelişimin esas alınması gerektiğini ifade ederek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, okul yöneticiliğinde gelişimin esas alınması gerektiğini ifade ederek, “Yönetici yetiştirilmesi konusunda üzerinde uzlaşmaya varılacak bir öğretim metodolojisi ve model ortaya konulmalıdır. Artan sorumlulukları dikkate alınarak, yöneticilerin yetki ve sorumlulukları doğrultusunda mali ve sosyal hakları statülerine uygun olarak geliştirilmeli, eğitim yöneticiliğine en iyiler yönlendirilmeli, mesleki güvence sağlanmalı, her boyutuyla cazip hâle getirilmelidir. Okul yöneticiliğinde değişim değil, gelişim esas alınmalıdır” dedi.

Isparta 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş il divan toplantında konuşan Atilla Olçum, kuruldukları günden beri hak, emek ve özgürlükler için ter akıttıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “1992’de çıktığımız sendikal yolculukta bizi zirveye taşıyan, kritik dönemlerde sorumluluk almamız, eğitim çalışanlarının dertlerini dert edinmemiz, sorunlarının çözümü için mücadele vermemiz, vesayetin sona ermesi için elimizi taşın altına koymamız, milletin, millî iradenin yanında yer almamız, yetimlerin yüzünün gülmesi için projeler geliştirip uygulamamız, gençleri kitapla buluşturan faaliyetler düzenlememiz, mazluma ve mağdura kol kanat germemiz, haksızlıklar karşısında sessiz kalmamamızdır. Üyelerimizden aldığımız gücü ve birikimi kazanıma dönüştürmeye, sorun çözmeye, yetimin, mazlumun ve mağdurun sesi olmaya devam edeceğiz.”

Yeni kazanımlara imza atmanın öznesi insan, eylemi emektir

“Hak ve özgürlük, bahşetmenin değil, mücadele etmenin sonucudur” diyen Olçum, yeni alanlara uzanmanın, yeni kazanımlara imza atmanın öznesinin insan, eyleminin emek olduğunu kaydetti. Bunu anlayışla hareket eden büyük bir kitleye ve emek vermekten kaçınmayan kadim bir teşkilat disiplinine sahip olduklarını belirten Olçum, ‘Çağı yeniden kurmanın, mazlumların hakkını, insanlığın onurunu korumanın ağır yükünü taşıyoruz. Haktan, emekten, özgürlükten, mazlumdan, millet iradesinden yana, öncülerimizin yolunda yılmadan, yorulmadan bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sorunların çözümüne yönelik adım atılmalıdır

2023 Eğitim Vizyonu’nda yer alan eylem adımlarına da değinen Atilla Olçum, şunları söyledi: “Öğretmenlik mesleği uzmanlık programlarının başlatılması, öğretmenlik meslek kanunu, okul yöneticiliğinin profesyonel meslek hâline getirilmesi ve okul yöneticilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi, okul bütçe ve bağış sisteminin kurulması, elverişsiz şartlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler için teşvik uygulamasının getirilmesi gibi, eğitimin sorunlarının çözümü noktasında zaman geçirilmeden adım atılmalıdır.”

Okul yöneticilerinin artan sorumluluğu dikkate alınarak mali ve sosyal hakları geliştirilmelidir

Eğitim yöneticiliğinin, dünya genelinde profesyonel bir meslek olarak icra edildiğini, ülkemizde okulların ulaştığı hüviyet ve eğitimin ihtiyaçlarının da bunu gerektirdiğini dile getiren Olçum, “Öğretmenlik formasyonu, eğitim yöneticiliği için vazgeçilmezdir, buna ek olarak, yönetici yetiştirilmesi konusunda üzerinde uzlaşmaya varılacak bir öğretim metodolojisi ve model ortaya konulmalıdır. Okul yöneticilerinin artan sorumluluğu dikkate alınarak, yöneticilerin yetki ve sorumlulukları doğrultusunda mali ve sosyal hakları statülerine uygun olarak geliştirilmeli, eğitim yöneticiliğine en iyiler yönlendirilmeli, mesleki güvence sağlanmalı, her boyutuyla cazip hâle getirilmelidir. Okul yöneticiliğinde değişim değil, gelişim esas alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Arslan ise, devraldıkları görevin hakkını vermek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

18 Ara 2018 - 22:20 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Velican - Sözde liyakata göre görevlendirilecekti müdürler. Okul müdürü canını dişine taksa, mem müdürünün umurunda olmuyor. Çünkü liyakata, yaptığı işe değil, siyasi görüşüne, yani hangi sendikadan olduğuna bakıyor. Böyle olunca hizmet olmuyor, eğitim aksıyor.

Adama göre iş değil, işe göre adam seçilmediği sürece, bu düzen bozulmaz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Aralık 22:20