Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Tepki: Geçen Yıl Şube Müdürlerinin Suçu Neydi?

Geçen yıl olması gereken bu yıl yapıldı: Her il bölgelere ayrıldı, rotasyon sırası gelen şube müdürlerine kendi illerinde kalabilme, komşu illere gidebilme olanağı getirildi.

Geçen yıl olması gereken bu yıl yapıldı: Her il bölgelere ayrıldı, rotasyon sırası gelen şube müdürlerine kendi illerinde kalabilme, komşu illere gidebilme olanağı getirildi.

Peki geçen yıl ne oldu? Bakanlık illerin farklı hizmet bölgelerine ayrılması konusundaki ısrarlı taleplere kulaklarını tıkadı. İki yıl ertelenen rotasyon tam bir zulme dönüştü. Arkadaşların %80'lik kahir ekseriyeti perişan oldu, ikâmetgâhından yüzlerce kilometre uzaklara düştü.

Mağduriyet yasayan arkadaşlar mahkemenin yolunu tuttu, çoğu açtıkları davayı kazandı, önemli bir kısım arkadaş görevlendirme yoluyla geri geldi. Bakanlık yaptığı vahim hatayı tamir etmeye çalıştı.

Bir süre sonra görevlendirme işi de bitme noktasına geldi.

MEB, bu yıl yaptığı vahim hatadan döndü. Bu sene rotasyona uğrayacak arkadaşları büyük ölçüde rahatlatacak bölge düzenlemesini çıkardı. Ancak geçen yıl mağdur ettiği büyük kitlenin mağduriyetini giderecek bir adım atmadı.

Her gün adaletten, liyakatten, hakkaniyetten bahseden ve bahsedişte de kendinden öncekileri itham eden anlayış sahiplerine soruyorum:

Yaptığınız iş, içinize siniyor mu, geçen yıl yaptığınız zulumvari rotasyonu telafi edecek bir çözüm üretecek misiniz?

Ey MEB, bir yıldır hayatını zehir ettiğiniz insanlara bir bakın, ne istediklerini bir sorun, mağduriyeti giderin ve adaleti tesis edin.

EROL ERMİŞ

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı.

04 Tem 2021 - 11:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.