Ek Ders Hesaplama Yöntemi Öğretmenleri Mağdur Ediyor

Bilindiği üzere, Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince, öğretmenlerimizin okutacağı aylık karşılığı ders ve ek ders ücreti hesabı haftalık ders saati sayısı üzerinden hesaplanmaktadır.

Bilindiği üzere, Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince, öğretmenlerimizin okutacağı aylık karşılığı ders ve ek ders ücreti hesabı haftalık ders saati sayısı üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak; bu hesaplama yöntemi, özellikle 1 Ocak ve 1 Mayıs gibi haftanın bir gününe tekabül eden resmi tatil günlerinde ya da öğretmenlerimizin haftanın bir günü izinli veya raporlu olduğu günlerde ek ders ücretinin hesabında mağduriyete neden olmaktadır. Öğretmenlerimizin kendi inisiyatifleri dışında gelişen sebeplerle ek ders ücreti konusunda mağduriyet yaşaması hakkaniyete aykırıdır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, söz konusu mağduriyetlerin önlenmesi bakımından yeniden günlük olarak maaş karşılığı ve ücretli ders ayrımı yapılıp hesaplamanın günlük bazda yapılmasını, bu yapılamıyorsa dahi resmi tatil günlerini içine alan haftalara özgü bir hesaplama yöntemi uygulanarak yaşanan mağduriyetlerin engellenmesini talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız

23 Oca 2018 - 22:31 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

İsmail - Katılıyorum.Ama bu devlet öğretmenlere ay da 4defa sevk aldığında ekderslerini kesmiyordu.Ogretmenler ne yaptı hiç hastalığı yok iken ayda dört defa hastalanması sevk almayı hakları sandı devlette kulaklarını büktü.Şimdi resmi tatilde ne zamandır para ödeniyor da şimdi odensin.Azicikta devleti düşünün bende öğretmenim Atıp tuttuğunu sanatın.Ozaman sinifcilarla branscilarin maaş karşılığını eşitleme işinde el atın Meslek liselerinde öğretmenlerin idarecilerin tam gün tam yıldan aldıkları beleş uc

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 22:31