-

Emekliler için yeni zam sistemi

Emekliler için yeni zam sistemi

mask

Emekliler için yeni zam sistemi

Emeklilerin maaş sisteminde değişiklik gündemde.(Takvim)
2/16
mask
Zam oranında geçim durumuna ve yaşa bakılması üzerinde duruluyor. Buna göre, yaşlı ve geçim sıkıntısı çeken emekliler yüzde 100 zam alabilecek.
3/16
mask
11.6 milyon emeklinin zam dönemi yaklaşırken; maaş artış sisteminde değişiklik yapılması gündemde.
4/16
mask
Her emekliye farklı zam getirecek bir sistem üzerinde çalışılıyor. Zam oranında geçim durumuna ve yaşa bakılması üzerinde duruluyor. Buna göre; zam oranında en önemli kriter geçim durumu ve yaş olacak.
5/16
mask
Böylece emeklilerin maaş sistemi kökten değişecek. Çünkü halen SSK ve Bağ-Kur emeklileri bir önceki 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar; memur emeklileri de toplu sözleşmede belirlenen oranda zam alıyor.
6/16
mask
Yeni sistem hayata geçerse; geçim durumu zamda en önemli kriter olacak. Yaş da geçim durumuna göre belirlenecek zammı daha yukarı çekecek.
7/16
mask
Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler en yüksek zammı alacak. Bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin maaşında yüzde 100 artış yapılabilecek.
8/16
mask
740 BİNİ 80 YAŞIN ÜZERİNDE
9/16
mask
Hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75-80 yaş arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az ama 50 yaşındakinden daha yüksek zam verilmesinin yolu açılacak.
10/16
mask
Halen çalışan veya çalışma çağında bulunan emeklilere ise daha stabil oranda zamlar söz konusu olacak.
11/16
mask
Yaşlı emeklinin vefatı halinde yüksek ücreti varislerine kalmayacak. Varislerin alacağı emekli maaşı eski sistemde hesaplanan 'asıl maaş' ile sınırlı olacak. Şu anda emekliler yılda iki kez zam alıyor.
12/16
mask
SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ve Temmuz aylarında oluşan 6 aylık enflasyon oranı kadar artışa kavuşurken memur emeklileri toplu sözleşmede belirlenen oranlarda zam alıyor.
13/16
mask
İŞTE YENİ SİSTEM
14/16
mask
* Geçim durumu en önemli kriter olacak.
15/16
mask
* Yaş geçim durumuna göre belirlenecek zammı daha yukarı çekecek.
16/16
mask
* Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler en yüksek zammı alacak..

09 Kas 2016 - 19:47 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.