Emniyet Genel Müdürü: "22 Bin 987 Polis İhraç Edildi"

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17-25 kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç...

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17-25 kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş; resen emekli, emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün rütbe unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Tefti Kurulu Eğitim Açılı Semineri gerçekleşti. PEKOM Merter Polis evinde gerçekleşen seminerde konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, FETÖ'dan ihraç edilen emniyet mensubunun sayısını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok,"17- 25 aralık kumpastı ardından hendek ve çukur ihanetleri ve hainliğin en ağırı olan 15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlılığı, milletimizin tüm dünya ya örnek desteği, ordu içinde gerçek vatan evlatları ve tabi ki Türk polis teşkilatının destansı kahramanlıkları ile engellenmiştir" şeklinde konuştu.

"22 BİN 987 TEŞKİLAT MENSUBU MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ"

FETÖ'dan ihraç edilenlerinin sayısını açıklayan Altınok, "Özellikle FETÖile 17- 25 kumpasının hemen ardından gerektiği gibi mücadele eden tehlikenin farkında olarak hem genel operasyonlarla hemde kendi içindeki temizlikle uğraşan bir teşkilattan söz ediyorum. 17- 25 kumpası sonrası FETÖile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş; resen emekli, emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün rütbe, unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır. Halen görevlerinden uzaklaştırılmış 12 bin 36 mensubumuzun ise durumları titizlikle incelenmektedir" diye konuştu.

"TÜRK POLİSİ, 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN ENGELLENMESİNDE EN TEMEL ROLÜ OYNAMIŞTIR"

Konuşmasına devam eden Emniyet Genel Müdürü Altınok,"15 Temmuz öncesi içimizdeki hainlerin de ele başlarını uzaklaştırmasaydık, önemli birimlerimizden hain militanları ayırmasaydık, 16 Temmuz sabahı nasıl bir sabaha uyanırdık bunu herkes merak ediyor. Türk polisi kendi içindeki en başarılı ve titiz bir şekilde temizleyerek 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesine en temel rolü oynamıştır" dedi.

12 Ara 2017 - 11:04 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.