Erdoğan: İslam Dünyası Türkiye’ye Bakıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kudüs'e karşı bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız....

Erdoğan: İslam Dünyası Türkiye’ye Bakıyor
Erdoğan: İslam Dünyası Türkiye’ye Bakıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kudüs'e karşı bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Çünkü unutmayın İslam dünyası nereye bakıyor, Türkiye'ye bakıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının ilk etabı olan Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılış törenine katıldı. Üsküdar Meydanı'nda gerçekleşen tören sonrası metro ile Ümraniye'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniyelilerle bir araya geldi. Ümraniyeliler hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro çalışmasıyla Ümraniye'nin değerinin arttığını söyledi.

"İSTANBUL'DA 160 KM OLAN METRO UZUNLUĞU 2019'DA 355 KM ULAŞTIRACAĞIZ"

Ümraniyelilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu metro sürücüsü yok. Merkezi kumandı ile gidiyor. Şimdi Üsküdar'dan bindik ve geldik. Baktık ki kaptan falan yok. Aynen şu anda insansız hava araçları gibi, yerden kumanda ile, bu da merkezden kumanda ile gidiyor. Gayet konforlu, 80 km hız güvenli bir yolculuk yaptık. Burada siz Ümraniyeli kardeşlerimizle bu sevinci bir daha paylaşalım istedik. Günde 700 bin yolcuya hizmet verecek metromuzla insanlarımız buradan Üsküdar'a 17 dakikada ulaşacak. Oradan da Marmaray'a aktarma yaparak 4 dakika içinde de Sirkeci'ye varacak. Böylece Ümraniye'den karşı tarafa geçmek yarım saati bulmayan bir sürede gerçekleşecek. Uzunluğunu 160 km'ye çıkardığımız metro hattını da 2019'da 355 km ulaştıracağız. Bu metro hattının şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. İstanbul'un geçtiğimiz çeyrek asırda nereden nereye geldiğinin en güzel ispatı burasıdır" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR YÜREĞİNİ ORTAYA KOYUP ÇALIŞANLAR, BİRDE GECE GÜNDÜZ BOŞ KONUŞANLAR VAR"

Ümraniye'nin değerinin arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çeyrek asır önce Ümraniye deyince kaçak yapılar, çamur, yokluk, yoksullukla ilgili olaylar akla geliyordu. Bugün Ümraniye İstanbul'un en seçkin, hayat kalitesi en yüksek yerleşim yerlerinden bir tanesi durumundadır. Önce 2B meselesinin halledilmesi, ardından da kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla ilçede ki kötü görüntüler tarihe karıştı ve karışmaya da devam ediyor. Açılışını yaptığımız metro hattı işte bunun sinyalidir. Bu Ümraniye'nin değerine değer kattı. Hele bu metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanına kadar uzandığı zaman Ümraniye'nin değeri bir kez daha artacak. Bütün bunlar çalışma ve emekle oldu. Türkiye'de bir yüreğini ve emeğini ortaya koyup çalışanlar var, birde gece gündüz boş boş konuşanlar var. Biz hep çalıştık, çalışanlarla birlikte olduk. Yavuz Sultan Köprüsüyle beraber, Bursa 1.5 saate indi mi, Marmaray, Avrasya, Osman Gazi Köprüsü var mı? şimdi de boğazın altından yeni 3 katlı bir tüp geçit daha onun çalışmaları yapılıyor. Bir diğer taraftan çılgın projemizin çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

"İSLAM DÜNYASI TÜRKİYE'YE BAKIYOR"

"Kudüs'e karşı beraber olacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'e karşı bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Çünkü, unutmayın İslam dünyası nereye bakıyor, Türkiye'ye bakıyor. Bunlar gezicilerle olmaz, bunlar gezi dediler her yeri ateşe verdiler. Bunlar çukurcularla olmaz. Bunlar 17-25 Aralık darbecilerle olmaz. Öyleyse şimdi hep birlikte bir şey yapacağız. Birlikte bizlerde inşallah Kudüs'ümüzü ilk kıblemizi evvel Allah kimseye kaptırmayacağız. Kudüs üzerinde oynana oyunları Çarşamba günü yaptığımız İslam İşbirliği Teşkilatı Olağan Üstü Liderler Zirvesinde gereğini yaptık. Yayınladığımız sonuç bildirgesi evvel Allah en iyi şekilde yerini buldu, bulacak. Bizde dik duracağız, kimseye prim vermeyeceğiz. Unutmayın, Rabbimiz Ancak inananlar kardeştir. Biz kardeşiz, bizi Türkü, Kürdü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı gibi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

15 Ara 2017 - 20:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.