Erdoğan: Kudüs Giderse Medine’yi Koruyamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs giderse, Medine'yi koruyamayız. Medine giderse, Mekke'yi koruyamayız, Mekke giderse, Kabe'yi de kaybederiz. Unutmayın Kudüs...

Erdoğan: Kudüs Giderse Medine’yi Koruyamayız
Erdoğan: Kudüs Giderse Medine’yi Koruyamayız
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs giderse, Medine'yi koruyamayız. Medine giderse, Mekke'yi koruyamayız, Mekke giderse, Kabe'yi de kaybederiz. Unutmayın Kudüs demek, İstanbul demektir, İslamabat demektir, Medine demek, Kahire, Şam, Bağdat demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 4. Necip Fazıl Ödülleri 2017 programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

"TÜRK MİLLETİ OLARAK DÜNYAYA SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Eğer bugün içeriden ve dışarıdan sürekli saldırılara maruz kalıyorsak, iftiralara uğruyorsak, davamıza ve onun uğruna adadığımız canımıza kast ediliyorsa sebebi bu mücadeleden vazgeçmiyor olmamızdır. Geçmişte olduğu gibi otur denildiğinde otursak, gel denildiğinde gelsek bu saldırıların hiçbiriyle karşılaşmayız. Biz şu veya bu gücün ne dediğine değil, sadece Allah'ın ve milletin ne dediğine baktık. Türk milleti olarak daha dünyaya son sözümü söylemedik. Biz şu anda tavan yapıyoruz. O dönemleri yaşamış olsaydınız, bugünü mukayese daha rahat olacaktı. Nereden nereye geldik. Eğer artık bir Betül kızımız varsa, bugün onlar üniversitelerde, bilimde, her türlü yarışın içinde yer alıyorsa, dibe çakan değil tırmanan bir nesil vardır" şeklinde konuştu.

"SURİYE'DE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİNİ HEDEF ALAN SENARYOYU BİZ BOZDUK"

"Müslümanlar olarak son sözümüzü söylemedik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyarlarca Müslüman olarak son sözümüz henüz ağzımızdan çıkmadı. Her şeyin zamanı olduğu gibi bu büyük inkılabında zamanı var. Bir yandan kendimizi büyütmenin ve o güne hazırlanmanın mücadelesini verirken, her türlü zulme ve ahlaksızlığa karşı şikayetimizi dile getirmekten geri durmayacağız. Elimizde düzeltemiyorsak, dilimizle onunla da bir şey yapamıyorsak kalbimizle yapacağız. Kalple yapmaktan dille yapma derecesine çıktık. İnşallah haksızlıkları elle düzelteceğimiz günleri de göreceğiz. Bunun ilk adımlarını atmaya başladık. Suriye'de tüm Müslümanların geleceğini ilgilendiren senaryoyu biz bozduk" diye konuştu.

"KUDÜS GİDERSE MEDİNE'Yİ KORUYAMAYIZ"

Kudüs'le ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi Kudüs üzerinden tüm Ortadoğu'yu bütün Müslümanları hedef alan yeni bir saldırı başladı. Bu konuda ilk adımları Çarşamba günü büyük ölçekte attık. İnşallah devamını da getireceğiz. Şunu iyi biliyoruz Kudüs giderse, Medine'yi koruyamayız. Medine giderse, Mekke'yi koruyamayız, Mekke giderse, Kabe'yi de kaybederiz. Unutmayın Kudüs demek, İstanbul demektir, İslamabat demektir, Medine demek, Kahire, Şam, Bağdat demektir. Kabe demek bütün Müslümanlar olarak hepimizin şerefi, namusu, onuru, haysiyeti, varlık gayesi demektir. Biz bunların hiçbirinde vazgeçemeyiz. Allah'ın emrine ve ecdadın emanetine sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

"RABBİMİN LÜTFÜYLE BATMAYAN GÜNEŞİN DOĞUŞUNA AZ KALDI"

Dünyanın düzeninin bozuk olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyanın bu bozuk düzeni gün geliyor, Suriyeli masum bir beden olarak karşımıza çıkıyor. Gün geliyor, evi başına yıkılan, tüm hakları elinden alınan Filistinli olarak karşımıza çıkıyor. Gün geliyor yurtlarından topluca sürgün edilen Arakanlılar olarak karşımıza çıkıyor. Ama biz susmuyoruz. Pazartesi günü Başbakanımız Bangladeş'e gidiyor. Attığımız adımların yavaş yavaş neticesini alıyoruz. Düzen bozuk olabilir ama bizim buna rıza gösterme zorunluluğumuz yoktur. Biz bu bozuk düzene karşı mücadele edeceğiz. Biz bunun için önce kendimizden başlayarak milletimizi ve Müslümanları bu doğrultuda harekete geçiyoruz. Üstadın seslenişiyle, "Duran bu cadde çıkmaz sokak, haykırsam kollarımı makas gibi açarak. Durun bir dünya iniyor tepemizden, çatırtılar geliyor karanlık kubbemizden'. Biz millet ve ümmet olarak tepemize inen gök kubbeyi görmezden gelemeyiz. Biz milletler olarak üzerimize düşeni yaptığımız zaman insanlık olarak bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum. Bu adımları attığımız zaman üstadın müjdesine biraz daha yaklaştığımız göreceğiz. Ne diyor Üstad, "O gün bir kanlı şafak, gökten üflenen ateş, birden dağın sırtında, atlılar belirecek. Atlılar Put şehrine gediklerden girecek. Bir şehir ki orada insan ayaküstü leş. Yalnız iman ve fikir ne sevgili ne kardeş. Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek. Bir devrim, evvela devrimi devirecek. Her şey birbirine denk, her şey birbirine eş, fertler toplum arası kalkacak artık güreş, herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek. Gökler iki şak olmuş, haberi bildirecek. Müjdeler olsun size doğdu batmayan güneş'. İşte size müjde, Rabbimin lütfüyle batmayan güneşin doğuşuna inşallah az kaldı."

15 Ara 2017 - 22:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.