Faizde 300 puan indirim yolda

Enflasyondaki olumlu seyir ve küresel para politikalarındaki gevşeme, Merkez'in elini güçlendirdi. Politika faizinin 19,75'ten 16,75'e çekilmesi bekleniyor

Türkiye ekonomisinde toparlanma devam ederken, faizlerde de indirim beklentisi güçlendi. Önümüzdeki hafta toplanacak Merkez Bankası, 12 Eylül'de faiz kararını açıklayacak. Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal; manşet enflasyondaki olumlu seyre, çekirdek enf-lasyondaki düşüş ve önümüzdeki aylarda düşüşün devam edecek olması da eklenince, faiz indirimi konusunda TCMB'nin elinin güçlendiğini söyledi. Atılal "Biz de yıl sonu yüzde 13,5'lik enflasyon beklentimiz dahilinde, eylül toplantısında TCMB'den 300 baz puanlık indirim beklemekteyiz. Ekimde de faiz indirimleri sürecektir" şeklinde konuştu.

Atılal, BİST100 endeksinin 100.500 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda, yeni hedefin 103.500 olacağını kaydederek, "Kısa vadede TCMB, ECB ve FED'in toplantıları ile Brexit gelişmeleri gündemin odağında yer alacak. Bir haftalık periyotta İngiltere'de çok hızlı gelişmeler yaşanmıştı. Başbakan Johnson'ın, Brexit'in ertelenmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğini açıklaması sonrası, konuyla ilgili gelişmeler bir süre daha gündemi meşgul edecek. ABD ekonomisindeki ivme kaybı sebebiyle, FED'in 25 baz puanlık indirim yapacağı öngörülüyor" dedi.

Atılal, global ve yurt içi konjonktürün korunması halinde dolar/TL'nin 5,64-5,72 bandında hareket etmesinin beklenebileceğine değinerek, BİST100 endeksinde 98.500 desteğinin 'stop-loss' (zarar kes) olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye

08 Eyl 2019 - 14:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.