FETÖ'nün "akademisyen ve doktor yapılanmasına" operasyon

FETÖ'nün "akademisyen ve doktor yapılanması" içerisinde yer aldıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı

Adıyaman merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 11 zanlı yakalandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Adıyaman merkezli olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Samsun, Burdur ve Tokat'ta belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 doktor öğretim üyesi, 4 doktor ile öğretim görevlisi, eczacı ve memur gözaltına alındı.

Örgütün "akademisyen ve doktor yapılanması" içerisinde yer aldıkları ve doktorlardan sorumlu imamın da aralarında bulunduğu iddia edilen zanlılar, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin meslekten ihraç edildiğini, diğerlerinin ise çeşitli kurumlarda aktif görev yaptıkları öğrenildi.

21 Eyl 2018 - 13:50 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.