Gazi Binbaşı Aluçlu: Tek mutluluğum şehit vermemek

Siirt'te, 28 Ekim 2007'de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu, gözlerini ve ellerini kaybeden Binbaşı Aluçlu, olayda emrindeki hiçbir askeri şehit vermemesinin kendini mutlu eden tek şey olduğunu söyledi.

Gazi Binbaşı Aluçlu: Tek mutluluğum şehit vermemek
Haber albümü için resme tıklayın

Siirt'te, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu gazi olan Jandarma Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu, gözlerini ve ellerini kaybettiği olayda emrindeki hiçbir askeri şehit vermemesinin kendini mutlu eden tek şey olduğunu belirtti.

Gazi Aluçlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt'te 28 Ekim 2007'de, alınan emir gereği imha edilmesi gereken mayını bulmak için yola çıktıklarını söyledi.

Fünye vücudun elektriğinden etkilenince mayın patladı

Mayınlı bölgeye gittiklerinde belli bir süre sonra emrindeki askerin elindeki cihazı göstererek, "Burada ötüyor komutanım" dediğini belirten Aluçlu, yanındaki askerleri bir şey olmasın diye kayaların arkasına gönderdiğini dile getirdi.

Aluçlu, toprağı kazdıktan sonra el yapımı patlayıcıyla karşı karşıya kaldığını, patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için fünyeyi çıkarmaya karar verdiğini aktardı.

"Normalde patlamaması lazımdı." ifadesini kullanan Aluçlu, vücudun elektriğinden fünyenin etkilendiğini ve patlamanın meydana geldiğini anlattı. O andan sonrasını hatırlamadığını belirten Aluçlu, patlamada gözlerini ve ellerini kaybettiğini dile getirdi.

"Devlet için yaptık"

Patlamada görme yetisini ve ellerini kaybetse de tek bir askerini bile şehit vermemenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Aluçlu, "Sevindiğim bir şey var, hiç şehidim yok. Sizlere birileri ana kuzularını veriyorlar. Birileri kocalarını, birileri çocuklarını emanet ediyor. Ölürse kimsenin yüzüne bakamazsınız." ifadelerini kullandı.

19 Eylül Gaziler Günü'nde aranmaktan çok hoşlanmadığını belirten Aluçlu, "Çünkü o zaman ben bir tek gün için var oluyorum." dedi.

Aluçlu, askerliğin gereğini yerine getirdiğini, vatanı korumak için elinden geleni yaptığını, bu yolda gazi olduğunu dile getirerek, "Devlet için yaptık." diye konuştu.

19 Eyl 2018 - 08:32 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.