Geleceğe güvenle bakmak sorunları aşmakla mümkündür

Şükrü Kolukısa, Bolu 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitimi Programı’na katılarak, üyelerle bir araya geldi.

Geleceğe güvenle bakmak sorunları aşmakla mümkündür
Geleceğe güvenle bakmak sorunları aşmakla mümkündür
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ülkemizi düze çıkaracak olan eğitime gereken yatırımın yapılması, bu işin uygulayıcısı eğitim çalışanlarının işinin başına huzurlu bir şekilde gitmelerini sağlayacak adımların bir an evvel atılması gerektiğini belirterek, “İşe, öğretmenlik mesleğinin statüsü ve itibarı güçlendirilerek, 3600 ek gösterge çalışması ivedilikle ve bütün kamu görevlilerini kapsayacak biçimde yapılarak; öğretmenliğin ve öğretmenin toplum ve gelecek için taşıdığı önemin ve değerin somut göstergesi olacak meslek kanunu çıkarılarak; ‘eş ile iş’ ikilemini yaşatan sözleşmeli personel uygulaması kaldırılarak başlanmalıdır” dedi.

Şükrü Kolukısa, Bolu 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Teşkilat Eğitimi Programı’na katılarak, üyelerle bir araya geldi.

Eğitim çalışanlarına verilen sözler yerine getirilmelidir

Eğitim, teşkilat eğitimi, sendikal çalışmalar, alanda yaşanan sorunlar, eğitim çalışanlarının talepleri gibi birçok konunun görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Kolukısa, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Eğitimin kök sorunlarına yönelik atılan adımları, çözüm konusundaki samimi yaklaşımları görüyor ve takdir ediyoruz. Sendika olarak, doğru olmayan, yolunda gitmeyen işleri eleştirdiğimiz gibi, hakkı teslim etme hususunda da duyarlıyız. Eğitim çalışanlarını heyecanlandıran, umutlandıran çalışmalar yapılmakla birlikte, hâlâ acilen çözüme kavuşturulmayı bekleyen pek çok sorun bulunmakta, verilen sözlerin yerine getirilmemesinden, Eğitim Vizyonu’da yer alan başlıklara ilişkin adımların atılmamasından kaynaklanan umutsuzluk da giderek artmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, öğretmen odalarını, eğitim çalışanlarını mutlu edecek çalışmalar yapmaktan, beklentileri karşılamaktan geçmektedir. Bu anlamda, başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri bu konuda daha hassas davranmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Adımlar geç kalmakta, beklentiler artmaktadır

Ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu, sözleşmeli personel istihdamı, okul yöneticiliği gibi konularda harekete geçilmesi, yapılan çalışmaların eğitim paydaşlarıyla istişare edilerek tamamlanması gerektiğini kaydeden Kolukısa, şunları söyledi: “Pek çok sorunumuz eğitimsizlikten, iyi bir eğitim sisteminin olmamasından kaynaklanmaktadır. Çözümün yolu da kalıcı bir sistemden, nitelikli bir eğitimden, sorunları giderilmiş, çalışma şartları, mali, özlük ve sosyal hakları iyileştirilmiş öğretmenlerin varlığından geçmektedir. Biz, sendika olarak, üzerimize düşeni yapmaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yanlışları ortaya çıkarıyor, doğruları söylüyor, sorunları tespit ediyor, önerilerimizle çözümü gösteriyoruz. Yetkililerden talebimiz ve beklentimiz, maarif davamıza daha çok kafa yormaları, ülkemizi düze çıkaracak eğitime gereken yatırımı yapmaları, bu işin uygulayıcıları olan eğitim çalışanlarının işinin başına huzurlu bir şekilde gitmelerini sağlayacak adımları bir an evvel atmalarıdır. İşe, 3600 ek gösterge çalışması ivedilikle ve bütün kamu görevlilerini kapsayacak biçimde yapılarak; öğretmenliğin ve öğretmenin toplum ve gelecek için taşıdığı önemin ve değerin somut göstergesi olacak meslek kanunu çıkarılarak; ‘eş ile iş’ ikilemini yaşatan sözleşmeli personel uygulaması kaldırılarak başlanmalıdır.”

Eğitim-Bir-Sen Bolu 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Koçak ise, iyi bir sendikacılığın yolunun eğitimli sendikacılardan geçtiğini ifade ederek, ilçe ve işyeri temsilcilerine yönelik eğitim programlarının devam edeceğini dile getirdi.

Programda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sena Arvas ve Dr. Murat Tarhan, işyeri temsilcilerine birer sunum yaptılar.

20 Mar 2019 - 16:32 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.