Gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenecek

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti'nin Kızılcahamam kampında söz ettiği vergi paketiyle, gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenmesi planlanıyor. Buna göre halen en üst seviye olarak uygulanan yüzde 35 oranının kademeli olarak yüzd

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre;

Gelir vergisi dilimleri değişecek. 500 bin liranın üstündeki gelirlerden yüzde 40, 1 milyon üstünden yüzde 50 gelir vergisi alınması öngörülüyor. Düşük gelirlerdeki vergi oranlarında değişiklik yok.

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti'nin Kızılcahamam kampında söz ettiği vergi paketiyle, gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenmesi planlanıyor. Buna göre halen en üst seviye olarak uygulanan yüzde 35 oranının kademeli olarak yüzde 50'ye kadar çıkarılması hedefleniyor. 500 bin ile 1 milyon arasındaki gelirlere yüzde 40, 1 milyon liranın üstüne de yüzde 50 oranı üzerinden vergi alınması gündeme gelecek. Aynı pakette, dijital platformların aldıkları reklamlar ile emsal artışlarının vergiye tabi olması, yüksek bedelli emlaklarda verginin artırılması üzerinde duruluyor. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nı açıklarken "Bütçe açığının milli gelire oranında 2019'u yüzde 2.9 ile kapatmayı hedefliyoruz. 2020 ve 2021'de aynı oranı sürdürmeyi, 2022'de ise yüzde 2.6'ya düşürmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda vergi adaleti sağlayacak, çok kazanandan çok, az kazanandan daha az vergi alınmasının önünü açacak ve gelirleri artıracak, uluslararası uygulamaları örnek alan bir vergi reformuyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz" demişti. Albayrak, hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü vergi paketiyle ilgili olarak AK Parti'nin Kızılcahamam kampında milletvekillerine bilgi verdi. Edinilen bilgiye göre, pakette şu düzenlemelerin yer alması bekleniyor:

Kademelendirme geliyor

Gelirler Vergisi Yasası'nın "esas tarife" başlıklı 103. maddesinde değişiklik yapılarak, gelir dilimlerine göre yüzde 15 ile yüzde 35 arasında uygulanan gelir vergisi oranlarının yüzde 50'ye kadar kademelendirilmesi üzerinde duruluyor. 500 bin ile 1 milyon lira arasında geliri olanlara yüzde 40, 1 milyon lira üzerindeki geliri olanlara da yüzde 50 oranında gelir vergisi alınması değerlendiriliyor. Ancak teknik çalışmaların sürdüğü, gelir dilimi ve oranlarda değişiklik olabileceği kaydediliyor. Alt gelir grupları için uygulanan vergi oranlarında bir değişiklik düşünülmüyor

11 Eki 2019 - 09:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.