Görev alanına girmeyen talimat ceza konusu edilemez

İl milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesine, öğrenme şenliği organizasyonuna dışarıdan maddi destek sağlayamadığı iddiasıyla verilen kınama cezasının iptali için açılan dava

İl milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesine, öğrenme şenliği organizasyonuna dışarıdan maddi destek sağlayamadığı iddiasıyla verilen kınama cezasının iptali için açılan davada, Kayseri 1. İdare Mahkemesi, idare tarafından aksaklığın giderilmesine yönelik ödenek temin edilmediği için davacının kusurunun bulunmadığına hükmetti.

İdarenin verdiği kınama cezasının hukuka aykırı olduğu ifade edilen mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

…organizasyonun düzenlenememesinin temel nedeninin maddi kaynağın bulunamaması olduğu, davacının öğrenme şenliğinin düzenlenmesi konusunda çalışmalar yaptığı, bu konuda gereken çabanın sarf edildiği, idarece söz konusu aksaklığın giderilmesine yönelik ödenek temin edilmediği gibi çözüme yönelik bir öneri de getirilmediği hususu dikkate alındığında, davacının kusurunun bulunmadığı görülmekte olup ‘verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında kusurlu davranmak’ fiilini işlediğinden bahisle ‘kınama’ cezasıyla tecziye edilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

İl milli eğitim müdürlüğünde hayat boyu öğrenme şubesinden sorumlu şube müdürü olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesine, “öğrenme şenliği” etkinliği için gerekli mali kaynağın ödenek ve bütçe dışından bulunması için gerekli çalışmaları yapmadığı iddiasıyla kınama cezası verilmişti.

İlgili mahkeme kararı için tıklayınız

26 Kas 2016 - 17:32 - Mevzuat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.