Görevden uzaklaştırılan 106 belediye başkanı var

Başbakan Binali Yıldırım: - "31 Mart 2004 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında soruşturma izni verilmesine dair kararların partilere göre dağılımı, AK Parti 91, CHP 27, MHP 23, diğerleri 9. Hangisi fazla? Bugün itibarıyla görevden uzaklaştırılmış 106 bele

Başbakan Binali Yıldırım, "31 Mart 2004 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında soruşturma izni verilmesine dair kararların partilere göre dağılımı, AK Parti 91, CHP 27, MHP 23, diğerleri 9. Hangisi fazla? Bugün itibarıyla görevden uzaklaştırılmış 106 belediye başkanı. Bunların 93'ü BDP'li, 9'u AK Partili, 3'ü MHP'li, bir tanesi CHP'li" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda devam eden '2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı' görüşmeleri kapsamında hükümet adına söz aldı. Genel Kurulda bugün görüşülen 2018 bütçesinin AK Parti hükümetlerinin hazırladığı 16. bütçe olduğunu belirten Yıldırım, "Bu bütçe mali disiplini esas alan, insan odaklı, gelecek on yılları hesaba katan bir bütçedir. Bu bütçe, büyümeyi, istihdamı, yatırımı destekleyen bir bütçedir. Bu bütçe, güven ve istikrarı koruyan bir bütçedir. Eğitim, altyapı hizmetlerini öncelikli olarak ele alınan özel sektörü destekleyen, vatandaşın refahını artırmaya yönelik bütçedir" dedi.

Büyüme oranlarına değinen Yıldırım, "Bugün büyüme oranı açıklandı, yüzde 11.1, dünyada başka böyle bir büyüme var mı, yok. Hiç merak etmeyin, büyüme oranımız bu yıl sonu itibarıyla yüzde 6,5 ila 7 arasında gerçekleşecek. Söylüyorum Sayın Kılıçdaroğlu 2018, 2017'den daha güzel olacak. Enflasyon düşecek, büyüme devam edecek, ihracatta da artış devam edecek" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ege adalarına ilişkin yaptığı açıklamalara işaret eden Yıldırım, "Sayın Genel Başkan Ege adalarıyla ilgili değerlendirme yaptı, Ege adalarının Türkiye'nin elinden çıktığını ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın Lozan'ın değiştirilmesi konusundaki değerlendirmelerine gönderme yaptı. Lozan Anlaşması değiştirilmesinden kasıt, Sayın Cumhurbaşkanımızın orada Yunanistan'da bunu dile getirmesinin arkasındaki sebep şudur; Yunanistan soydaşlarımızın hakları Lozan'da net olarak belirlenmesine rağmen bunları uygulamaktan kaçınıyor, Türk kelimesinin kullanılmasına bile izin vermiyor, kimliklerine ifade etmelerine, müftülerinin seçilmesine izin vermiyor. Peki göz göre göre bir anlaşmayı uygulamayan ülkeye, hem de evinde 'bunun değişmesi lazım gelir' demenin neresi yanlış? İşte milli duruş budur. Milli duruş lafta olmaz, milli duruş ülkesini dışarıda şikayet olmakla olmaz, ülkenin menfaatini her yerde savunmakla olur. Ege adalarından tek bir çakıl taşı dahil iktidarımız döneminde gitmemiştir" şeklinde konuştu.

11 Ara 2017 - 22:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.