Yunus Emre Enstitüsü Kanada’da faaliyetlerine başladı

Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) Kanada’da çalışmalarına başladı. Yunus Emre Enstitüsü Kanada Koordinatörü Bülent Üçpunar, AA’ya yaptığı açıklamada, YEE’nin çevrimiçi Türkçe kursu ile resmi olarak faaliyetlerine başladığını söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyanın dört bir tarafında kültür merkezleri açtığını hatırlatan Üçpunar, "Yunus Emre Enstitüsü Toronto Türk Kültür Merkezi’ni, önümüzdeki ay açacağız. Kanada’daki çalışmalarımız, Toronto merkezli olarak ülkenin önde gelen şehirleri ve eyaletlerinde gerçekleşecek’’ dedi.

Başlattıkları çevrimiçi Türkçe kursuna birçok eyaletten katılım olduğunu anlatan YEE Kanada Koordinatörü Üçpunar, "Kanada birçok açıdan bizim için önemli bir ülke. Düzenleyeceğimiz kültürel faaliyetler ile iki ülke arasında güçlü bağların kurulmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım’ dizesinin, çalışmalarda kendilerinin ilham kaynağı olduğuna işaret eden Üçpunar, şunları söyledi:

‘’Bu manada Türk vatandaşlarımız kadar Kanada’da yaşayan herkes, ‘gelin tanış olalım’ çağrımızın muhatabı. Bulunduğumuz heryerde, herkese Türk kültürünün güzelliklerini anlatmak ve tanıtmak için çalışıyoruz.’’

Yunus Emre Enstitüsü Kanada Koordinatörü Bülent Üçpunar, YEE Toronto Türk Kültür Merkezinin açılması ile birlikte, Türk toplumuna devamlı hizmet vereceklerini belirterek, alışmaların toplumdan gelecek taleplere göre şekillendirileceğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Seyit Aydoğan

# dünya

30 Eki 2022 - 10:03 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.