-

Hamile olduğunu öğrendiği gün... Telefonuna gelen mesajla şoke oldu!

Hamile olduğunu öğrendiği gün... Telefonuna gelen mesajla şoke oldu!

mask

Hamile olduğunu öğrendiği gün... Telefonuna gelen mesajla şoke oldu!

Adana`da özel bir kadın doğum hastanesinde çalışan biri hemşire diğeri ise sekreter iki kadın, hamile kaldıklarını öğrendikleri gün işten çıkartıldı.
2/7
mask
Özel bir kadın doğum hastanesinde çalışan hemşire Raziye Sevgili (23) 2 yıl önce, aynı hastanede acilde sekreter olarak çalışan Gencay Deveci (33) ise bundan 11 yıl önce evlendi.
3/7
mask
Deveci`nin bu evlilikten bir çocuğu oldu ancak bir çocuk daha istiyordu. Sevgili ise yeni evlendiği için bebek sahibi olmayı hayal ediyordu. İki genç kadın da yapılan kontrollerde 5.5 haftalık hamile olduğunu öğrendi. Bu durumu iş yerine de bilgi olarak veren kadınlardan önce Deveci`ye SGK`dan işten çıkartıldığına dair mesaj geldi.
4/7
mask
Hemen işverenin yanına gitti kendisine mesaj geldiğini, doğru olup olmadığını sorunca işten çıkartıldığını anladı. Sevgili ise iş veren tarafından çağrılarak işine son verildiği, çalışamayacakları bilgisi verildi. İki kadın da en mutlu günlerinde şok yaşadı.
5/7
mask
Şikayetçi olacağını söyleyen Deveci, "SGK’dan bana mesaj geldi ve `4A kapsamındaki iş hakkınız feshedilmiştir` yazıyordu. En mutlu günümde işten çıkartıldım söylenecek bir şey yok psikolojim bozuldu. Kendimde değilim sancım da başladı. Ben bebeğimi kaybedersem Allah korusun bunun ardı arkası gelmeyecek. Şikayetçi olacağım elimden geleni yapacağım ve şöyle de bir durum var. Ben Ağustos ayının 28’inde işe girdim sigortamı Eylül 21’de yaptılar. Yani 1 ayımı da orada yediler" dedi.

12 Mar 2018 - 12:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.