Hazır Müsteşar da sakal bırakmışken, kılık kıyafet yönetmeliğini artık değiştirelim!

Devletin Müsteşarı da sakal bırakmışken kılık kıyafet yönetmeliğinde artık değişikliğe gitme zamanı gelmiştir.

Hazır Müsteşar da sakal bırakmışken, kılık kıyafet yönetmeliğini artık değiştirelim!
Hazır Müsteşar da sakal bırakmışken, kılık kıyafet yönetmeliğini artık değiştirelim!
Haber albümü için resme tıklayın

Devlet memurlarının kılık kıyafetleri, 1980 darbesi sonrasında yürürlüğe konulan, Kılık Kıyafet Yönetmeliğiyle düzenlenmektedir.

Bu yönetmeliğin 5. maddesi hükmü şu şekildedir:

"Saçlar,... enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir... Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez... Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. "

Bu hüküm gereğince, sakal bırakılmaması, bıyığın üst dudak boyunu geçmemesi, kravat takılması, saçın enseden gömlek yakasını aşmaması gerekmektedir.

Neredeyse bütün sendikalar, bu maddelerin değiştirilmesini ve kılık kıyafet serbestliğinin getirilmesini talep etmektedir.

Ancak uygulamada, özellikle de taşrada, bu maddeye aykırı davranılması halinde, memura disiplin soruşturması açılmakta, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun davranılmadığı için de Uyarma cezası verilmektedir. Memur ise idari yargı yoluna gitmekte, sendikasının aldığı serbest kıyafet kararını göstererek, verilen disiplin cezasını iptal ettirmektedir.

Amirler ve memurlar arasındaki gerginliğin bitirilmesi için bu konuya bir çözüm bulunması gerekmektedir.

Bu nedenle hazır Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de bir aya yakın bir süredir sakal bıraktığına göre, bu sorun artık çözülmelidir.

27 Eyl 2017 - 13:09 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.