Hukuk fakültelerine, ilk 100 binde olanlar girebilecek

Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması 190 binden 100 bine yükselticek. Hukuk mesleklerine giriş sınavı en önemli yenilik olacak. ÖSYM yapacak. Belirli puanı alanlar avukatlık stajına başlayabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı stratejisi belgesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargı reformu kapsamında, Adalet Akademisinin kurulması, nöbetçi noterlik ve hakim ve savcılar için etik ilkeler gibi hususlar hayata geçirildi" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları

- Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması 190 binden 100 bine yükselticek. Hukuk mesleklerine giriş sınavı en önemli yenilik olacak. ÖSYM yapacak. Belirli puanı alanlar avukatlık stajına başlayabilecek.

- Hukuk fakültelerinin eğitim sürelerini 5 yıla çıkarıyoruz, kontenjanları azaltıyoruz.

30 May 2019 - 15:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.