İdeallerimizle yürümeye, kazandırmaya ve üretmeye devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, hak ve özgürlük mücadelesi veren, emeği önceleyen, adil paylaşımı talep eden ve bunun gerçekleşmesi için çaba harcayan bir sendika olduklarını ifade ederek, “Sorun çözen, kazanım elde eden, üreten bir t

İdeallerimizle yürümeye, kazandırmaya ve üretmeye devam edeceğiz
İdeallerimizle yürümeye, kazandırmaya ve üretmeye devam edeceğiz
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, hak ve özgürlük mücadelesi veren, emeği önceleyen, adil paylaşımı talep eden ve bunun gerçekleşmesi için çaba harcayan bir sendika olduklarını ifade ederek, “Sorun çözen, kazanım elde eden, üreten bir teşkilatız. Daha yürünecek yolumuz, aşmamız gereken engeller, çözmemiz gereken sorunlar var. Bu nedenle, birbirimize daha fazla sarılmalı, birliğimizi korumalı ve daha da güçlendirmeliyiz” dedi.

Kırşehir Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Mithat Sevin, 26 yıllık tarihiyle, yeni bir anlayışın sendikal hayattaki karşılığı olduklarını belirterek, “Çatışmacı, çözümsüzlükten beslenen sendikal anlayışa karşı beyaz bir sayfa açan, sorunları alt alta sıralamakla yetinmeyen, çözüm odaklı, medeniyet değerlerimizle barışık, milletin yararını esas alan, eğitim çalışanlarının haklarını savunan özgün ve özgür bir sendikacılığın temsilcisiyiz. Sendikal tarihimiz, eyleme dönüşen söylemin, yasaklara direnmenin, özgürlükler için emek harcamanın, ülke meseleleri için elini taşın altına koymanın, haksızlara karşı alanlarda olmanın; mazlumlardan, mağdurlardan yana olmanın, çözümün, kazanımların, başarıların, sendikacılığa çağ atlatmanın tarihtir” ifadelerini kullandı.

Tarihî yürüyüşlerini her menzilde kazanımlarla, üretimlerle, nitelikli çalışmalarla, başarılarla taçlandırdıklarını kaydeden Sevin, “Hep birlikte 28 Şubat’ın karanlık günlerini aydınlığa çevirdik. Darbe dönemlerinin, vesayetin izlerinin silinmesi için omuz omuza yürüdük, mücadele ettik. 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 15 Temmuz’da el ele verdik, meydanlara aktık. Mahkemelerde hesaplaştık, özgürlükler için, haklarımız için alanlarda olduk” şeklinde konuştu.

Yeni bir dünya için kardeşlik ve dayanışma köprüleri kurduk

“Türkiye’de olduğu gibi, dünya genelinde olup bitenlere gözümüzü kapatmadık, bigâne kalmadık” diyen Sevin, “Hak ve özgürlükleri savunan bir sendika olarak, emeğimizin karşılığını almanın, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesinin mücadelesinin verirken, aynı zamanda huzurlu ve adil bir dünyanın inşası için çaba harcamakla da yükümlüyüz. Türkiye’nin yanı sıra dünyada olup bitenlere de gözümüzü kapatmadık, bigâne kalmadık. Pakistan, Nepal, Suriye, Doğu Türkistan, Filistin başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanı bizim ilgi alanımızda, destek hattımızda oldu. Tecrübe ve birikimimizi ‘yeni bir dünya mümkün’ diyerek uluslararası emek örgütleriyle paylaştık. Yetiştirdiğimiz onlarca uzman sendikacı üzerinden kardeşlik ve dayanışma köprüleri kurduk. Uluslararası toplantılar ve tecrübe paylaşımları ve iş birliği anlaşmaları yaptık. Başımızı hep dik ve çıtayı hep yukarıda tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Çünkü misyonumuz ve vizyonumuz bunu gerektiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Daha yürüyecek çok yolumuz, yapacak işimiz var

Mithat Sevin, hak mücadelesi veren, emeği önceleyen, adil paylaşımı talep eden bir sendika olarak, daha yürümeleri gereken çok yolun, aşmak zorunda oldukları çok engelin, çözmeleri gereken pek çok sorunun olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “İdealleriyle yürüyen, varlığının ve yetkisinin gereğini hak temelli yaklaşım, insan odaklı kazanım, özgürlük merkezli eylemleriyle sürdüren bir sendikayız. Çeyrek yüzyılı aşkın mücadelemize katkıda bulunan, bu uğurda gece gündüz demeden ter akıtan bütün teşkilat mensuplarımıza selam olsun; mazlumlara, mağdurlara, kimsesizlere umut olan birlikteliğimiz kutlu olsun. Görevi devreden arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, devralan ve görevine devam eden arkadaşlarıma ise başarılar diliyorum.”

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimde Fatih Mehmet Yavuz, Kırşehir Şube Başkanı seçildi.

13 Kas 2018 - 15:01 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.