İlçe Müdürü Atama Şartlarına İtiraz

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’in 23. maddesinin ‘eğitim kurumu yöneticileri, eğitim uzmanları gibi kadrolarda görev yapanların da ilçe milli eğitim...

Millî Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’in 23. maddesinin ‘eğitim kurumu yöneticileri, eğitim uzmanları gibi kadrolarda görev yapanların da ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarına atanabilmeleri’ şeklinde düzenlenmesini talep ettik.

13.1.2018 tarihli ve 30300 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 14. maddesiyle Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’in 23. maddesi, “İlçe millî eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır” şeklinde değiştirilmiştir.

Söz konusu hüküm doğrultusunda ilçe millî eğitim müdürlüğü kadrolarına artık sadece yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar başvurabilecek ve atanabileceklerdir. Diğer bir ifadeyle, şube müdürlüğü kadrosunda görev yapmayan ancak eğitim kurumu müdürlüğü gibi kadrolarda görev yapanlar ilçe millî eğitim müdürlüğü kadrolarına atanamayacaklardır.

Bakanlığın görev ve sorumluluklarının büyük kısmının eğitim kurumları eliyle yürütüldüğü, başka bir deyişle, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin faaliyetlerinin esas olarak eğitim kurumları üzerinden gerçekleştirildiği dikkate alındığında, eğitim kurumları yöneticilerine görevde yükselme yolunun kapatılmış olması, yöneticilikteki liyakat esaslı kariyer düzenlemesine uygun düşmemektedir. Kurumsal bilgi birikiminin ve mesleki tecrübenin, kamu yönetimine ve idari takdir yetkisinin kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda kullanımına yansımasının sağlanması, eğitim kurumu yöneticilerinin idari görevlere yükselmesinin önünün açılmasıyla mümkündür.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlıktan, eğitim kurumu yöneticiliği kadrolarında görev yapanların da ilçe millî eğitim müdürlüğü kadrolarına atanabilmelerini sağlayacak bir düzenleme yapmasını istedik.

Bakanlığa ilettiğimiz talebimiz için tıklayınız

19 Oca 2018 - 18:29 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Hâfizu'l-Kur'ân - Eğitim kurumları yöneticilerine görevde yükselme yolu kapatılmış oluyor mu? Neden evvela Şube Müdürlüğü sınavı(yazılı ve sözlü) kazanılıp iki yıl ilçe yönetiminde tecrübe sahibi olunmasın? Bu acele ne?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 18:29