İlk ara tatil geliyor! İşte okulların kapacağı tarih

İlk ara tatil geliyor! İşte okulların kapacağı tarih

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil takvimini yeniden düzenlemişti. İlk defa bu yıl uygulanacak tatil takviminde 4 kez okullar kapanıyor. İlk ara tatile ise az bir süre kaldı. Kasım ayında bir haftalık ara tatil geliyor. İşte okulların kapacağı tarih ve ara tatil tarihleri...

Öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına alıştı ve ara tatil tarihlerini bekliyor. Bu yıl ilk defa uygulanacak çoklu ara tatil dönemi başlıyor. Öğrenciler yılda 4 kez ara tatil yapacak. Peki 2019’da ilk ara tatil ne zaman?

BU YIL ARA TATİLLER NE ZAMAN?

18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

YARIYIL TATİLİ

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NİSAN'DA

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

ARA TATİLLERDE ANA TEMA BELİRLENECEK

Ara tatillerde yeni bir yapılanma da söz konusu. Bunların sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların bazı eğitim faaliyetlerine katılması da hedefleniyor. Ayrıca veli, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, okulların bazı fiziki ihtiyaçlarının karşılanması için de fırsat olacak. Ara tatillerde bir ana temadan söz edeceğiz. Her tatilin bir teması söz konusu olacak. Bilim, kültür, sanat, spor gibi çeşitli faaliyetler tema doğrultusunda yapılacak. Bazı fuarlara geziler olabilecek. Huzurevleri ziyareti, yardımlaşma ziyaretleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak.”

ÖĞRETMENLER OKULDA OLACAK

Öğretmen arkadaşlar açısından ise durum şöyle olacak: Bu tatillerde öğretmenlerimiz okullarda, görevlerine devam edecekler.

23 Eki 2019 - 13:28 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.