-

İlk görüntü geldi! İşte Apple'ın yeni bombası

İlk görüntü geldi! İşte Apple'ın yeni bombası

mask

İlk görüntü geldi! İşte Apple'ın yeni bombası

Apple'ın yeni telefonu 'fena' geliyor... Satışa sunulmasına henüz aylar var; ancak nasıl görüneceği şimdiden belli oldu 'gibi'!
2/22
mask
Eylül 2018’de tanıtmış olduğu iPhone XS ve XR modelleri ile birlikte bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşamayan Apple, bu yıl piyasaya sunacağı iPhone XI modelleri ile birlikte bu durumu telafi etmeyi planlıyor.
3/22
mask
Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler ışığında, yeni iPhone modellerinde bizleri Mate 20 modellerinden aşina olduğumuz bir kamera kurulumu karşılayacağı iddia ediliyor.
4/22
mask
Grafik tasarımcı Hasan Kaymak da bundan yola çıkarak iPhone 11'in muhtemel görüntüsünü tasarladı ve görenlerde şaşkınlık yarattı. (Ayrıntılı bilgi: hasankaymak.de/portfolio/apple-concept-phones/)
5/22
mask
AppleInsider’a göre, yeni iPhone modellerinde oldukça ilginç bir kamera özelliğine yer verilecek. Söz konusu bu kamera özelliği sayesinde, kullanıcıların fotoğraf çekeceği önceden tespit edilebilecek.
6/22
mask
Yeni iPhone’larda yer verilecek olan yakınlık ve jiroskop sensörleri sayesinde kullanıcı fotoğraf çekmek için hamle yaptığında telefonun kamerası otomatik olarak açılacak.
7/22
mask
Ancak, söz konusu bu özellik ilk bakışta biraz uçuk gibi gelse de, Apple bu özelliği yapmış olduğu patent başvurusu ile onaylamış olduğunu da özellikle belirtelim. Peki yeni, iPhone modellerinin ekran boyutunu nasıl olacak?
8/22
mask
Aslında Apple’ın bu yıl ekran boyutlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği daha önceki çeşitli haberlerde defalarca belirtilmişti.
9/22
mask
Bu konu ile ilgili paylaşılan raporlara hatırlatacak olursak, bu yılda bizleri 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı iPhone modelleri bekliyor. Bunun haricinde ise yine iPhone XR‘da olduğu gibi 6.1 inç boyutundaki LCD ekran paneline ev sahipliği yapan bir modelde bizleri karşılayacak.
10/22
mask
Apple’a yakın kaynaklarca paylaşılan bilgiler doğrultusunda, 2019 iPhone XI modelinin üçlü ana kamera kurulumuna, 4000 mAh bataryaya, 15W kablosuz şarj desteğine ve 120Hz OLED ekrana ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.
11/22
mask
Apple‘ın Eylül ayında tanıtacağı yeni amiral gemilerinin, iPhone XI, iPhone XI Max ve iPhone XR 2019 olarak adlandırılacağı düşünülüyor.
12/22
mask
Wall Street Journal tarafından son paylaşılan raporlarda iPhone XI‘in 5.8 inç boyutundaki OLED ekranın üzerine kurulacak.
13/22
mask
Bunun haricinde, 2018 model XR’ın aksine XR 2019‘un 6.1 inçlik OLED ekranın üzerine kurulacağını da görmekteyiz.
14/22
mask
Ayrıca, kamera bakımından da bir önceki nesil XR modeline göre farklılık gösterecek olan XR 2019′un çift arka kamera kurulumuna da ev sahipliği yapması bekleniyor.
15/22
mask
Yeni iPhone modellerinde beklenen en büyük yenilik ise Type-C ve ekrandan parmak izi sensörü olarak bekliyor.
16/22
mask
Ayrıca çentik boyutlarında bir takım düzenlemeler de yapılacak. Bu düzenleme, çentiğin boyutunun küçültülmesine yönelik olacak. Type-C girişine sahip iPhone’lar, iPhone sahipleri için ucuz ve kolay aksesuarın yolunu açacak.
17/22
mask
Bununla birlikte parmak izi okuyucusu da, gerçek bir iddia olabilir. Geçtiğimiz aylarda Apple, Face ID ile Touch ID ikilisi içeren bir patent almıştı.
18/22
mask
Aynı cihazda birden fazla biyometrik doğrulama, cihazınızın güvenlik katmanlarını arttıracaktır.
19/22
mask
Aynı zamanda bir parmak izi okuyucusu, Face ID yüzünüzü tanımakta sorun yaşarsa alternatif bir doğrulama yöntemi de olabilir.
20/22
mask
Tüm bu heyecan verici detayları bir kenara bırakıp gelelim yeni iPhone modellerinin fiyatına.
21/22
mask
Bu konu ile ilgili aktarılan raporlara göre, söz konusu iPhone modellerinin fiyatı, 1000 dolar ila 1580 dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

28 Tem 2019 - 23:06 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.