-

İlk gösteri 'Malazgirt'te

İlk gösteri 'Malazgirt'te

mask

İlk gösteri 'Malazgirt'te

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk atlı akrobasi takımı, ilk gösterisini yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü etkinliklerinde gerçekleştirecek.
2/17
mask
Toplam 16 kişiden oluşan atlı akrobat takımı, büyük zaferin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Muş'a gelerek, hazırlıklarını tamamladı.
3/17
mask
Saftekin Mahallesi'ndeki tören alanında oluşturulan bölümde gösteriye hazırlanan atlı akrobatların idmanları, vatandaşlar tarafından ilgiyle ilgiyle izlendi.
4/17
mask
"Türk halkı büyük bir diriliş yaşıyor"
5/17
mask
"Atalarımızın yaktığı ateşi gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcu." diyen Suluoğlu, Türkiye'nin her yerinden sporcuların bu amaçla ilçeye geldiğini anlattı.
6/17
mask
Malazgirt'in öneminin farkında olduklarını ifade eden Suluoğlu, "Burada Türkiye'de ilk kez kurulan atlı akrobat takımımız var. Türkiye'de ilk kez Sayın Cumhurbaşkanımıza gösteri yapacaklar. Türk halkı birkaç yıldır büyük bir diriliş yaşıyor. İnşallah bu devam edecek. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı'nın büyük desteği ve özverisi var. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.
7/17
mask
Suluoğlu, geleneksel spor dallarına ilginin her geçen gün arttığını, geçen yıl 100 sporcuyla yaptıkları etkinliklere şu anda 190 sporcunun katıldığını aktardı.
8/17
mask
Geleneksel sporlarda daha iyi yerlere geleceklerine inandıklarını vurgulayan Suluoğlu, "Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyacağız. Kazakistan'da düzenlenen şampiyonaya milli takım olarak katıldık, ikincilik ve üçüncülük elde ettik. Ekim ayında Güney Kore'de Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Milli takımımızla orada olacağız ve en büyük hedefimiz al bayrağımızı dalgalandırarak İstiklal Marşımızı dinletmek." ifadelerini kullandı.
9/17
mask
"Dünya çapında sporcularımız var"
10/17
mask
Malazgirt Zaferi'nin, Sultan Alparslan'ın anılmasının kendisi için çok özel bir durum olduğunu belirten Hünal, şöyle konuştu:
11/17
mask
"Burada olmaktan gururluyuz. Bu zeminde atlı okçuluk müsabakası yapmak çok özel.
12/17
mask
Malazgirt Zaferi, İstanbul'un fethinden önce Bizans'ın uğradığı en büyük bozgundur. Gücünü kaybettiği noktadır. Türklere Anadolu'yu açan savaştır.
13/17
mask
Bu topraklarda olmak çok güzel. Atlı okçuluk eski bir savaş sanatı. Bunu buradaki halka taşımak bizim için önemli gurur kaynağı.
14/17
mask
Türkiye'deki ilk atlı okçu benim. Yalnızlık çekiyordum, şimdi kalabalık olduk, çok güzel oldu. Dünya çapında yarışabilen, derece alabilen nitelikli sporcularımız var. İyi öğrendik, iyi geliştirdik ve geliştirmeye devam edeceğiz."

25 Ağu 2017 - 16:00 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.