İmam Ve Müezzine Saldırı Davasında Savcı Mütalaa Verdi

İzmir'in Torbalı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece sela okuyan müezzin ve caminin imamına saldırıda bulundukları iddiasıyla haklarında...

İzmir'in Torbalı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece sela okuyan müezzin ve caminin imamına saldırıda bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen üçüncü duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı verdiği mütalaasında, sanıkların "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatini, 12 sanığın "kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını, 2 sanığın "kamu görevlisine hakaret" suçundan 2 yıla kadar, bir sanığın ise "ibadethanelere zarar verme" suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatlarının talebi üzerine, mahkeme başkanı, esas hakkın savunma yapmak için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

18 Oca 2018 - 13:53 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.