İşte ORC'nin Nisan ayı anketi

ORC Araştırma'nın son anketi başkanlık sistemine desteğin arttığını ortaya koydu. Sonuçlara göre her dört kişiden üçü, başkanlık sistemini ve yeni anayasayı istiyor.

ORC Araştırma Şirketi'nin geçtiğimiz hafta yaptığı son ankete göre Türkiye'deki her dört kişiden üçü, başkanlık sistemine "evet" diyor.

İşte 9-13 Nisan'da 36 ilde 4 bin 200 kişiyle yapılan araştırma:

- Ocakta başkanlık sistemine "evet" diyenlerin oranı %56 çıkarken, geçtiğimiz hafta sonuçlarına göre oran %73.1'e yükseldi.

- Ankete katılan her yüz kişiden 75.1, yeni bir anayasayaya 'evet' dedi.

- Ankete katılanların %48.3'ü, AK Parti dedi.

- CHP ve MHP'de ise kan kaybı sürüyor. Katılımcıların %23.7'si CHP'yi, %14.4'ü ise MHP'yi destekledi.

- Sonuçlar 7 Haziran'da parti çatısı altında katılacak olan HDP'nin çok kritik bir eşikte olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre HDP, %8.9 ile yüzde 10'luk seçim barajını geçemedi.

Haber10

16 Nis 2015 - 06:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.