İttifakta sürpriz 'baraj' formülü

AK Parti ile MHP arasında 'Milli Mutabakat Komisyonu' adı altında yürütülen ittifak görüşmelerinin ikincisi dün yapıldı

'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin son anayasa değişikliği uyarınca mevzuatta yapılması zorunlu olan değişikliklerle ilgili AK Parti'nin bugüne kadar yürüttüğü hazırlık konusunda MHP'yi bilgilendirdiği belirtildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Turan Yılmaz'ın haberine göre: İki parti arasında MHP'nin önerisi doğrultusunda, üst çatı başlığı altında ittifak yapan partilerin adlarının yazılacağı modelde önemli ölçüde uzlaşma sağlandığı vurgulanırken, kulislerde ise 'barajlı daraltılmış bölge' formülü konuşuluyor. AK Parti kulislerinde konuşulan yüzde 10 seçim barajını koruyan bu formülde, iki parti arasında varılacak uzlaşmaya göre 6 ya da 8'den daha fazla milletvekili çıkaran iller birden fazla seçim bölgesine ayrılacak.

Seçimlere de YSK tarafından 600 vekile göre yapılan dağılıma göre belirlenecek yeni seçim çevreleriyle girilecek. Ancak, MHP'nin dar ve daraltılmış bölge formüllerine sıcak bakmadığı, bunun yerine barajın yüzde 7 ya da 8 bandına çekildiği mevcut sistemden yana olduğu belirtiliyor. Kulislerde AK Parti'nin, seçimlerde iktidara avantaj sağlayabilecek bu formül konusunda MHP'yi iknaya çalışacağından söz ediliyor.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız

24 Oca 2018 - 08:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

gökkuşağı - Ey bahçeli...kendi koltuğunu korumak için mhp yi bitridin!!!yazık...Ülkücülerin ve sağduyulu vatandaşların birleşme adresi iyi parti....İyi parti herkese iyi gelecek inşallah...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 08:25