İzmir merkezli 3 ildeki FETÖ operasyonu: 4 tutuklama

Operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 6'sı tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İzmir merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkez olmak üzere Denizli ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 zanlının İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

İzmir adliyesine sevk edilen ve savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 6'sı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı, 7 kişi adli kontrol şartıyla, bir kişi ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 11 Eylül'de İzmir, Denizli ve Diyarbakır'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 14 zanlı gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün kapatılan dernek ve sendikalarına üye oldukları da belirlenen ve aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu şüphelilerin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı sonrası Bank Asya'ya para yatırdıkları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtilmişti.

19 Eyl 2018 - 17:04 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.