Jandarma polen ve böcekle suçlu arayacak

Jandarma Genel Komutanlığı, suç ve suçlu ile mücadele kapsamında özellikle faili meçhul cinayetlere ışık tutmak için teknik bir atılım gerçekleştiriyor

ÖNDER YILMAZ

Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde böcek ve polen incelemesi yapacak iki laboratuvar kurulacak. Biri, polenleri araştıracak 'palinoloji' laboratuvarı olacak. Burada polenlerin tiplendirilmesi ve karşılaştırılmasıyla olayların nerede ve ne zaman meydana geldiği ortaya çıkarılacak. Polenin temas ettiği uyuşturucu, duvar, tel örgüler, bal, saman, halı, mobilya, mide, bağırsak, kadavra, el aletleri ve elbiseye kadar her türlü delil incelemeye alınacak. Polenler sadece cinayetleri değil, hırsızlık, madde ve tarihi eser kaçakçılığı, tecavüz suçlarında da aydınlatıcı bilgiler verecek.

Lavra ele veriyor

Laboratuvarlardan ikincisi ise böcekleri inceleyecek 'entomoloji' olacak. Uzmanlar kadavralar üzerindeki böcek lavralarından cinayetlerin nerede ve ne zaman işlendiğini ortaya çıkaracak. Laboratuvarda cinayetin işlendiği yerlerde bulunan toprak örneklerinden de kadavra incelemesi gerçekleştirilecek. Şu an 500 kişilik uzman ekiple çalışmalarını yürüten kriminoloji ekibi ,2018'de tamamlanması beklenen laboratuvarlarla sayısını ikiye katlayacak. Laboratuvarlar Ankara'dan sonra İstanbul, Van ve Aydın'da kurulacak.

Bitkilerle cinayet çözülüyor

Hacettepe Üniversitesi adli bilimler öğretim üyesi Doç. Dr. Cahit Doğan ile Pelin Çökmez şu değerlendirmeyi yaptı: "Olay yerindeki bitkilerin incelenmesiyle , adli olayın meydana geldiği coğrafi konum, cinayetten sonra cesedin taşınıp taşınmadığı, ceset gömüldüyse ne kadar süre gömülü kaldığı ve şüphelinin suç mahallinde olup olmadığı öğreniliyor. Adli botanik bilimi, polisiye olayları aydınlatabiliyor."

Milliyet

15 Ara 2017 - 08:25 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.