Kabine Revizyonu iddiaları: Bakanlık niyeti olanlar yeni partileri koz olarak kullanıyor

Ulaştırma Bakanı’nın görevden alınması, Soylu’nun istifa krizi ve yeni partilerin kurulması AK Parti içindeki rahatsızlığın kabine değişikliği beklentisine dönüşmesine neden oldu.

Kabine değişikliği beklentisi siyasi kulisleri tekrar hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu dengeleri gözeterek kabine revizyonu üzerinde çalıştığı belirtilirken, bakanlık niyeti olan AK Partili önemli isimlerin ise yeni kurulan partilere geçmeyi koz olarak kullandığı ifade ediliyor…

Son dönemlerde kabinede revizyon beklentisi, siyasi kulisleri hareketlendirdi. Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre; Uzun süredir birkaç bakan dışında kabinenin baştan sona değişeceği söylentileri, son birkaç günde daha da arttı. Özellikle sosyal medyada yeni kabine listeleri dolaşıma sokulurken, siyaset bilimciler ve AK Parti’ye yakın kaynaklar kabine değişikliğinin elinin kulağında olduğunu ifade ediyor. Kabine değişikliğinin bu kadar gündeme gelmesinin altında ise AK Parti’de de önemli bir kesimin gidişattan memnun olmadığına işaret ettiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyu ve parti içinden yükselen tepkiler üzerine kabine revizyonu üzerinde çalıştığı belirtilirken, bakanlık niyeti olan önemli isimlerin ise isteklerinin karşılanmaması durumunda yeni partilere geçmeyi koz olarak kullandığı kaydedildi.

REVİZYON BEKLENTİSİ HAD SAFHADA

Siyaset kulisleri kabine değişikliği beklentisiyle iyice hareketlendi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden hemen sonra dillendirilmeye başlanan kabine değişikliği tartışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kabineyle alakalı konuda ihtiyacımız olduğu anda böyle bir şey yaparız. Sipariş üzerine böyle bir şey yapmayız” açıklamasıyla bitmişti. Ancak hem kamuoyu hem de AK Parti içinde bazı bakanların başarısız olduğu algısı, kabine tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Kabine ile ilgili rahatsızlıkların AK Parti içinde de baş göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düğmeye bastığı ve kabinenin önemli bir bölümünün değiştirileceği ifade ediliyor. Kabinedeki revizyonun ise birkaç gün içinde olacağı belirtiliyor.

BAKANLIK NİYETİ OLANLAR YENİ PARTİLERİ KOZ OLARAK KULLANIYOR

AK Parti içinde bakanlık niyeti olanların kulis yaptığı öğrenilirken, bazı isimlerin ise yeni partileri blöf olarak kullandığı da öğrenildi. Özellikle bakanlık ya da başka istekleri yerine getirilmeyen önemli bazı isimlerin yeni kurulan partilere geçmeyi koz olarak kullandığı ifade ediliyor. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bir gecede görevden alınması, Soylu’nun istifa krizinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kabine değişikliğine zorladığı belirtiliyor.

06 Haz 2020 - 13:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.