Kahveci ve Demirci ITUC Genel Kurulu'na Katıldı

Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) 4. Olağan Genel Kurulu Danimarka Kopenhag’da yapıldı. 2-7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşen genel kurula dünya genelinden ITUC üyesi sendikalar delegasyon düzeyinde katılım sağladı.

Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) 4. Olağan Genel Kurulu Danimarka Kopenhag’da yapıldı. 2-7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşen genel kurula dünya genelinden ITUC üyesi sendikalar delegasyon düzeyinde katılım sağladı.

Türkiye Kamu-Sen adına, Genel Başkan Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demirci katıldı. Konfederasyon olarak üyelik başvurusunda bulunduğumuz ve ön üyeliğimizin kabul edildiği ITUC’un 4. Genel Kurulu’nda birçok ülkeden temsilci ile bir araya gelindi.

“Gücümüzü Birleştirelim” temasıyla gerçekleşen kongrede küresel ekonomik krizler, savaş ve iç karışıklıklar, bunlara bağlı gözler, iklim değişikliği, bu değişime bağlı ortaya çıkan sosyal- ekonomik problemler, kadın-çocuk-engellilerin toplum içerisindeki sosyal ve ekonomik varlıklarının ve statülerinin iyileştirilmesi gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Kongrede tartışılan en önemli konuların başında Endüstri 4.0 kavramı ve çerçevesinde yeni iş ve istihdam durumları vardı. Bu çerçevede sosyal diyalog ve endüstri ilişkilerinin çalışma hayatında sürdürülebilir kılınması konusunda da görüşler paylaşıldı.

2 Aralık 2018 tarihinde resmi açılış konuşmalarıyla başlayan kongre sürecinde Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demirci genel kurula katılan ve ITUC yönetiminde olan sendika yöneticileri, sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Bu çerçevede Avrupa, Afrika, Asya, Pasifik, Avustralya, Rusya ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin sendika temsilcileri ile teker teker bir araya gelinerek görüş alış verişinde bulunuldu. ITUC yöneticileri ile de ayrıca yapılan görüşmelerde özellikle konfederasyonumuzun ITUC üyeliği konusunda memnuniyet duyulacağı ve destek verileceği açıkça ifade edildi. Heyetlerle yapılan özel görüşmelerde de Türkiye Kamu-Sen’in uluslar arası platformlarda sendikal duruşunun takdir gördüğü ve çalışanları haklarını kollamak, korumak noktasında önemli faaliyetlere imza attığı söylendi.

6 gün süren kongrede Konfederasyonumuz tarafından da desteklenen Sayın Sharan Burrow yeniden genel sekreterliğe seçildi. ITUC yönetimi ve icra kurulu da yeniden oluşturuldu. Genel kurul sonrası yeniden genel sekreterliğe seçilen Sharan Burrow ile Konfederasyon temsilcilerimiz arasında yapılan istişarede Konfederasyonumuz ve ITUC arasında ilişkilerin bundan sonraki süreçte daha olumlu seyredeceği konusunda görüş birliğine varıldı.

07 Ara 2018 - 22:02 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.