Kamu Kurumları Arasında SGK, Kayseri'nin Wuhan'ı Oldu

Covid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan ‘dönüşümlü/esnek çalışma’ genelgesinin Kayseri SGK İl Müdürlüğünde uygulanması konusunda adaletsizlikler yaşanmaya devam ediyor.

Covid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan ‘dönüşümlü/esnek çalışma’ genelgesinin Kayseri SGK İl Müdürlüğünde uygulanması konusunda adaletsizlikler yaşanmaya devam ediyor.

Büro Memur-Sen olarak ‘dönüşümlü/esnek çalışma’ uygulamasına geçilmesi talebimizin geldiğimiz noktada SGK İl Müdürü’ nü rahatsız etmesi anlaşılır bir konu değildir.

İlimizde sağlık ve emniyet birimleri hariç tüm kamu kurumlarında dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gelmeye zorlanmış sendikamızın talebi ile 1 Şubat 2021 tarihi itibariyle esnek çalışmaya geçilmiştir.

Esnek Çalışmaya geçilmesinin ardından Kurumlarda kuyruk haberleri çıkmış ,Bu konu ile ilgili açıklamamızda görüntülerin kurumlardaki hes kodu sorgulanmasından kaynaklı olduğu kamu oyuna duyurulmuştur. Basit bir uygulama ile bu sorun diğer kurumlarda çözülürken sgk’dan çözülememesi hayretler içinde karşılanmaktadır.

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Talip Şahin tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasının ardından il genelindeki tüm kamu kurumlarında ve Eğitim’ de dönüşümlü çalışma başlarken, riskin yüksek olduğu Kayseri SGK İl Müdürlüğünde dönüşümlü çalışmaya halen geçilmedi.

İlimizden çok daha yüksek iş hacmine sahip olan Ankara esnek çalışırken, İzmir çalışma saatlerini değiştirmişken Kayseri’de atom parçalama filozofluğuna soyunanlar kamu görevlilerinin vicdanında derin yaralar açmış ve kendilerini dipsiz kuyularda hezeyana bırakmıştır.

Bu boş vermişliğin neticesinde SGK İl Müdürlüğü tabir-i caizse Kayseri’nin Wuhan’ı olmuştur, demek çok yerinde olacaktır. Öyle ki bir personelinin Covid-19 dolayısıyla vefat ettiği, altıdan fazla personelinin hastalığı ağır şekilde geçirip yoğun bakımda tedavi gördüğü, yüzden fazla da pozitif vaka ile karşılaşıldığı bu kurumda çalışanlarımız hastalıktan inim inim inlerken Cumhurbaşkanlığı ve Bilim Kurulunun, tavsiyelerini hiçe sayarak beş yüzden fazla çalışanın olduğu bir kurumda hâlâ çalışanların üzerine gitmek abesle iştigaldir.

İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın; şiarı ile Cumhurbaşkanımız mesai saatlerini değiştirmişken valilik ve sağlık kuruluşlarımız covid-19 salgınında destan yazarken halkımızı basit bir hes kodu sorgulamada kamu kuruluşlarının kapılarında halkı yoran çözüm üretmeyen ve salğını en üst düzeyde kurumlarında yaşatanlar hem kamu vicdanında hemde çalışanlarının gözünde mahkum kalacaklardır. Kuruma girerken utandığını söyleyenler vefat etmiş, eşi vefat etmiş ,yoğun bakımda kalan ,hastalıktan tahribat yaşayan personellerine bakınca ne hissediyor çok merak ediyoruz.

Mayıstan mayısa ortaya çıkan, dürüm ısmarlayan ver yetkiyi gör etkiyi diye çalışma yapıp söz konusu kamu çalışanlarının hakları olunca üç maymunu oynayıp hariçten gazel okuyan yancı kuruluşları’da sosyal güvenlik kurumu çalışanlarının vicdanına havale ediyoruz.

Şahin, “SGK İl Müdürünün yaptığı açıklamalardan görüyoruz ki kamu görevlilerinin asli görevi vatandaşa hizmettir. Bunda hemfikiriz lakin çalışanların sağlık açısından can güvenliğini korumak ve sağlıklı koruyucu bir ortam hazırlamakta il müdürünün görevi olmalıdır” dedi.

Sendikadan yapılan açıklamada, UNUTANLARA TEKRARLIYORUZ. İNSANI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN. Kayseri’de vakaların tekrar artış eğilimine girdiğine dikkat çekilerek, “Örgütlü olduğumuz SGK İl Müdürlüğünde yüzlerce çalışanımız hastalıkla boğuşuyor. Genelge ve Valilik Kararının kamu görevlilerimizi koruyarak uygulanmaması, önerilerimizin dikkate alınmaması, keyfi uygulamalarda ısrar edilmesi, yüzlerce kamu çalışanın sağlığının hiçe sayılması demektir. SGK İl Müdürlüğümüzde gerçek anlamda koruyucu, tedbirlerin yayılımı azaltacak önlemler almak dışardaki oluşan kuyruğun önüne geçmek il müdürlüğümüzün görevidir. Bir yıldır pandemiye karşı canla başla mücadele eden SGK çalışanlarını suçlamak iş yoğunluğunu bahane ederek çalışanları zan altında bırakmak kimsenin haddine değildir” dedi.

Talip ŞAHİN

Büro Memursen Şube Başkanı

19 Şub 2021 - 22:40 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.