Kamu ve özel sektöre mesai saati düzenlemesi geliyor!

Kurulun, mesai saatlerini değiştirmesi, ev ziyaretlerini kısıtlaması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı ise vaziyete göre yeniden uygulamaya konabilir. HES kodu olmayan kafeye giremeyecek.

Kurulun, mesai saatlerini değiştirmesi, ev ziyaretlerini kısıtlaması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı ise vaziyete göre yeniden uygulamaya konabilir.

BİLİM KURULU BUGÜN TOPLANIYOR

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde birçok şehir vaka artışında alarm veriyor. Bunun önüne geçilmesi için bugün Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, İstanbul’da bir araya gelecek.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRE MESAİ SAATİ DÜZENLEMESİ

Kurul’un, virüsün yükselişe geçtiği il ve ilçelerle ilgili özel yeni kısıtlamalar alması bekleniyor. Toplantıda kamu ve özel sektörde çalışanlar için mesai saatlerine yeniden düzenleme yolda.

YENİ KISITLAMALAR DEVREYE GİRECEK

Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili yeni kısıtlamalar da devreye girecek. Mekânlara girişte HES Kodu zorunlu hâle getirilmesi planlanırken aile bireyleri dışında kalabalık buluşmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kurallara uymayan işletmelere ise daha ağır cezalar kapıda.

65 YAŞA KALABALIK YASAĞI

Ayrıca aile içi buluşmalar ve komşu ziyaretleri gibi faaliyetlere ilişkin yasakların yaygınlaştırılması üzerinde duruluyor. 65 yaş ve üzerine vatandaşların, kalabalık ve kapalı mekânlara girişlerinin yasaklanması gündemin bir diğer maddesi.

28 Eki 2020 - 10:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.