Kamuda İsim İsim FETÖ İncelemesi! Kırmızı Dosyaya Giren Yandı

FETÖ şüphelileri için kamu kurumlarında başlatılan idari soruşturmalarda Kırmızı, Sarı ve Beyaz olmak üzere üç kategorili değerlendirme yapılıyor. Bu şekilde adlandırılan kategorilerde yer alan isimler ise savcılıklara gönderiliyor.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile bugüne kadar yaklaşık 110 bin kişi kamu kurumlarından ihraç edilirken, 20 bin kişi ise hala açıkta bekliyor. İhraç edilenler ve açığa alınlara ilişkin adli soruşturmaların yanı sıra idari soruşturmalar da yapılıyor.

kurumlar idari soruşturma sonucunda hazırlanan raporları savcılıklara gönderiyor. Kurumların, hakkında idari soruşturma yürüttüğü şüphelileri, delil durumuna göre “kırmızı, sarı ve beyaz” şeklinde oluşturulan kategorilere ayırdığı belirtildi. Şüphelilerle ilgili adli ve idari kararlarda, söz konusu kategorilere değerlendirme yapıldığı kaydedildi.

'FETÖ’cü olduğu kesin'

İdari soruşturma sonucu FETÖ ile bağlantısı kesin olanların “kırmızı” kategoride yer aldığı belirtildi. Bu kategoride yer alıp açıkta olanların ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca, örgütle bağlantısının olup olmadığı adli soruşturmayla netleştirilecek olanlar “sarı” listede, örgüt bağlantısına ilişkin somut veri elde edilemeyenler ise “beyaz” listede bulunuyor.

OHAL Komisyonu’na bildiriliyor

“Beyaz” listede yer alanların da göreve iade edilmesine kesin gözüyle bakılanlar olduğu ifade edildi. Kamudan ihraç edilenlerin itirazlarına bakacak OHAL Komisyonu, dosya üzerinden inceleme yapacak. Bu nedenle Komisyon’un ilgili kurumlardan bilgi ve belge talep etmenin önü açılmıştı. Kurumların bu kapsamda, idari soruşturma sonucu 3 kategorili listenin de yer aldığı raporları Komisyon’a gönderdiği öğrenildi.

Kaynak: milligazete.com.tr

14 Ara 2017 - 23:24 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.