-

Keşfedilmeyi bekleyen gizli kalmış o yerler

Keşfedilmeyi bekleyen gizli kalmış o yerler

mask

Keşfedilmeyi bekleyen gizli kalmış o yerler

1. Togo Afrika’nın batısında bulunan ülkenin başkenti Lome’dir. 1975’te kurulan Lome Uluslararası Müzesi’nde, tarihi ve etnografik açıdan değer taşıyan eserler bulunuyor. Birçok kültürün bir arada bulunduğu ülkede, vudu dini oldukça yaygın. Heykeller, boyalı kumaşlar ve ahşap maskeler en yaygın el sanatları arasında yer alıyor.
2/10
mask
2. Pitcairn Adaları Dünyanın nüfus bakımından en küçük ülkesi olan Pitcairn Adaları, Büyük Okyanus’un güneyinde yer alan ve Birleşik Krallık’a bağlı 4 adadan oluşan volkanik bir ada ülkesi. Başkenti Adamstown olan adalardan sadece Pitcairn Adası yerleşim yeri olarak kullanılıyor. Hawaii’ye 3500 km, Tahiti’ye ise 2000 km uzaklıkta bulunan adanın üzerinde yalnızca 6 aile, yani yaklaşık 50 kişi yaşıyor. Yılda 1000 turistin ziyaret ettiği adada, Pitkernler diye adlandırılan ada halkı arıcılık ve balıkçılıkla geçiniyor. Ayrıca tahmin edileceği gibi pul koleksiyoncuları için eşsiz değerdeki pullara sahip.
3/10
mask
3. Curacao Başkenti Willemstad olan ve Venezüela’nın kuzeyinde, Karayip Denizi’nin güneyinde yer alan ülkede yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor. Birçok kişinin favorisi olan Curacao likörü, adaya özgü çiçeklerin aromasıyla yapılıyor. Curacao Adası’nın da içinde bulunduğu Hollanda Krallığı’na bağlı Aruba ve Bonaire adalar topluluğuna baş harflerinden dolayı ABC Adaları deniliyor.Ayrıca doğaseverlerin mutlaka gitmesi gereken Curacao’nun en büyük milli parkı Christoffelpark’ta başka yerde göremeyeceğiniz bitki ve hayvanlarla birlikte unutulmaz bir anı kazıyabilirsiniz hafızanıza.
4/10
mask
4. Burundi Denize kıyısı olmayan Burundi Cumhuriyeti; Ruanda, Tanzanya ve Kongo sınır komşularıyla birlikte Afrika’nın orta kesiminde yer alan bir ülke. Son 25 yılın verilerine göre dünyanın en fakir ülkeleri arasında olan Burundi, bağımsızlığını 1962’de kazanmış.Burundi’de bulunan dünyanın en derin ikinci gölü Tanganyika, 1470 metre derinliğinde olup, Afrika’nın en büyük yeryüzü kırığı gölü olma özelliğine sahip.Ayrıca 1980 yılında kurulan Ruvubu Milli Parkı, birçok yabani hayvana ev sahipliği yapıyor. Nesli tükenmekte olan hayvanları ve kuşları korumayı hedefleyen park, Burundi’nin en büyük milli parkı.
5/10
mask
5. Surinam İsmi ne kadar Afrika ülkelerini andırsa da Eski Hollanda sömürgesi olan Surinam, Brezilya’nın komşusu olarak Güney Amerika’da bulunuyor. Adını Suriname Gölü’nden alan ülke, zamanında İngiltere ile Hollanda arasında takas konusu olmuş ve İngiltere’nin Surinam’ına karşılık Hollanda’nın New Amsterdam’ı yani New York’u değiştirilmiş. Birçoğumuzun bilmediği bu takas mevzusu, muhtemelen Hollanda’nın bahsetmekten hoşlanmadığı kötü bir anısı olarak tarihe gömülmüş. Surinam’ın ise en yararlı hareketi, başarılı futbolculara sahip olması. Pierre Van Hoijdonk, Van Gobbel, Jimmy Floyd Hasselbaink ve Clarence Seedorf gibi daha nice dünyaca ünlü ve başarılı futbolcunun yetiştiği Surinam’ın tarihi bölgelerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldığını da ekleyelim.
6/10
mask
6. Botswana Afrika’nın güneyinde olup denize kıyısı bulunmayan Botswana’da karanın yüzde 80’i Kalahari Çölü kapsamında yer alıyor. Yabani hayatı ve muhteşem doğası ile ünlü ülke, elmas kaynakları bakımından dünyada önemli pay sahibi.Botswana’ya giderseniz ve “Maceraya atılmak benim işim!” diyenlerdenseniz burada mutlaka kamp yapmalısınız. Filleri ve bufalolarıyla ünlü Chobe Milli Parkı’nı ziyaret edip, su aygırı, timsah ve farklı türde kuşlar görebileceğiniz Chobe Nehri’nde tekne turu yapabilirsiniz.
7/10
mask
7. Man Adası İrlanda Denizi’nde bulunan ve adını Manannan mac Lir adında adayı koruduğuna inanılan bir tanrıdan alan Man Adası, 8. yüzyılda Vikingler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış.ğer bir gün yolunuz düşerse ve Man Adası’na giderseniz mutlaka uğramanız gereken yerler arasında; Vikingler tarafından 1860 yılında tamamlanan Peel Kalesi ve Man Adası’nın bir şehri olan Peel’de bulunan Leece Müzesi yer alıyor. Tarihi ve etnografik nesnelerin bulunduğu müze 1984’te kurulmuş olup, soyağacını araştırmak isteyenler tarafından da ziyaret ediliyor.
8/10
mask
8. Guernsey Başkenti Saint Peter Port olan Guernsey, Manş Denizi’nde konumlanan, Birleşik Krallık’a bağlı bir ada. Yaklaşık 65 bin nüfusu bulunan adanın en önemli özelliği ise Victor Hugo’nun sürgün edildiği evin burada bulunması. Ünlü Fransız yazarın Sefiller romanını Hauteville House’da yazmış olması bu tarihi eve olan merakı daha da artırıyor.Önemli tarihi zenginlikleri arasında Castle Cornet Kalesi’nin yer aldığı ülkede, Saint Martin’de bulunan tarihi ev Sausmarez Manor’u da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sausmarez Manor’un bahçesinde, her mevsim değişen renkleriyle birbirinden güzel çiçeklerin arasında huzur dolu bir yürüyüş yapmak size kendinizi iyi hissettirecek.
9/10
mask
9. Vanuatu Pasifik Okyanusu’nun güneyinde yer alan ve 83 adadan oluşan Vanuatu, Solomon Adaları’nın yakınında Avustralya’nın 1750 km doğusunda bulunuyor. 2006 ve 2010 yıllarında dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke seçilen Vanuatu, 265.000 kişilik nüfusa sahip. Eğitimli kişi sayısının fazla, işsizlik oranının ise sadece yüzde 1.7 olduğu ülke fay hattı üzerinde konumlandığından birkaç yılda bir büyük depremlerle sarsılıyor. Vizesiz ziyaret edebileceğiniz bu gizli cennete gittiğinizde; modern hayattan oldukça uzak yaşayan Yakel kabilesinin bulunduğu, yemyeşil doğaya sahip, balıklı mercan denizinin güzelliğiyle gözlerinizin kamaşacağı ve aktif Yasur Yanardağı’nın minik patlamalarının oluşturduğu doğal havai fişek gösterisini izleyebileceğiniz ünlü Tanna kahvesine adını veren Tanna Adası’nı; berrak suyu, tarihi mağaraları, izlerken kendinizi cennette gibi hissedeceğiniz balıklı mercan denizi ve tropik yağmur ormanları ile ünlü Lelepa Adası’nı ziyaret etmeden, 10 hektarlık alanda bulunan meyve ağaçları, sarmaşıklar, orkideler ve daha yüzlerce bitkinin bulunduğu Zirve Bahçeleri’ni görmeden dönmeyin.
10/10
mask
10. Kiribati Başkenti Bairiki olan Kiribati, Büyük Okyanus’un ortasında bulunan ve takımadalardan oluşan bir ülke. En yüksek noktası deniz seviyesinin 2 metre üstünde bulunan Kiribati’nin doğu ucu uluslararası gün çizgisine sınır olduğundan, dünyada yeni güne ilk başlayan ülke olması özelliğine sahip. Dünya haritasında görebilmeniz için büyüteç kullanmanızı gerektirecek ülkeye Japonya’dan direkt ulaşım bulunuyor.

15 Eki 2015 - 21:16 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.