KİT’lerdeki taşerona kadro, şartlı veriliyor

Türk-İş Başkanı Atalay, "KİT’ler KPSS ile personel alıyordu. Şimdi taşeron ve geçici işçilerden alsınlar. Bunu bir an önce, çabuk, hızlı yapsınlar" dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay, "KİT’ler KPSS ile personel alıyordu. Şimdi taşeron ve geçici işçilerden alsınlar. Bunu bir an önce, çabuk, hızlı yapsınlar" dedi.

Kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) taşeron işçilerin kadroya alınmasında teknik çalışmalar son aşamaya gelirken, sürece ilişkin yeni ayrıntılar da ortaya çıktı.

KİT’lerdeki taşeron işçilerin kadroya alınmasında iki temel şart aranacak.

Birincisi kurumun ihtiyacı olup olmadığına bakılacak. İkinci olarak da asıl işi yapan “vasıflı” işçilere öncelik tanınacak.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, KİT’lerin şimdiye kadar KPSS ile personel aldığını, bunun değiştirileceğini belirterek, alımın taşeron işçilerden olacağını söyledi. Atalay, sürecin Başbakan’ın ifade ettiği gibi “etap etap” değil de “hızlı” şekilde sonuçlandırılmasını da istedi. Sendikalar asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmadan KİT’lerdeki bütün taşeron işçilerin kadroya alınmasını istiyor. Ancak ilk etapta KİT’lerdeki bütün taşeron işçiler kadroya alınmayacak.

Hükümetin çalışmasına göre burada iki temel şarta bakılacak. Birinci olarak KİT olan kurumun ne kadar taşeron işçiye ihtiyacı olduğu belirlenecek. Her kurum kendi ihtiyacı kadar kadro açacak. İkinci olarak da “vasıflı işçilere” öncelik tanınacak. Kurumlar ihtiyaçları oldukça yeni kadro açacak. Kadroyu KİT’lerin bağlı olduğu Hazine verecek. Hazine Müsteşarlığı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e bağlı.

KPSS olmasın

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a konuyu anlattıklarını söyledi. Atalay şimdi, “KİT’lerdeki taşeron işçilere çözüm bulanacak” denildiğine işaret ederek, “KİT’lere bundan önce işçi, memur alımı KPSS ile oluyordu. Şimdi bunu değiştirecekler. ‘Taşeron işçiler arasından alacağız’ diyorlar. Bizim talebimiz yeni personeli taşerondan, o kurumlardaki geçici işçilerden alsınlar. İşçi ve memur alımını buradan yapsınlar. KPSS olmasın” dedi.

Başbakan ne demişti?

Başbakan Binali Yıldırım da önceki gece bu konuda şunları söyledi: “KİT’ler ilgili durum şu: Hazine bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT’lerde hizmet eden taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek. Öncelikle olarak bu kadrolardan onlar yararlanmış olacak.”

Kaynak : Cumhuriyet

18 Oca 2018 - 13:04 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.