Koruma polislerinin "Başbakan" pozu!

Böcek davasında ilk duruşma gerçekleşti. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna, Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı koyduğu iddia edilen polislerin makam koltuğundaki fotoğrafları girdi. Erdoğan davaya müdahil oldu.

Başbakanlık ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada, Erdoğan’ın müdahil olmasına ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Mustafa Varank ile aralarında MİT’çi ve polislerin olduğu 15 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada 13 sanıklı dava dün başladı.

Sanıkların savunmalarında iddiaları reddettiği ilk celsenin sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’nın müdahillik talepleri kabul edilirken, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Mustafa Varank’ın “tanık” olarak dinlenmesi için çağrı kağıdı çıkarılması kararlaştırıldı.

4 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ayrıca dosyadaki olaylardan haberi olduğu değerlendirilen, MİT görevlileri ve polislerin de arasında bulunduğu 15 kişinin de “tanık” olarak dinlenmesi için çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verildi. Mahkeme, ayrıca MİT’ten, sanıklardan H.P.’nin, 2011-2014 arasında teşkilata yaptığı ziyaretlere ilişkin çizelgenin istenmesine ve MİT ile TÜBİTAK’a bağlı BİLGEM arasında 2011-2012’de proje yapılıp yapılmadığı, projenin görüşmelerinin H.P.tarafından sürdürülüp sürdürülmediğinin sorulmasını da istedi. Bir sonraki duruşma ise 4 Şubat 2015 saat 09.00’a bırakıldı.

BÖCEK HATIRASI

Başbakanlık'taki böcek olayı ile ilgili yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Sabah Gazetesi İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine ve konutuna konulan böceklerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporlarında yer alan fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Böceği yerleştirdiği iddia edilen ekibin Erdoğan'ın koltuğuna oturarak bir de poz verdiğini söyleyen Şimşek, "Sayın cumhurbaşkanımızın tedavi dönemınde, hem böcek koydular, hem de dalga geçer gibi koltuğunda fotoğraf çektiler" diye yazdı.

ensonhaber.com

03 Oca 2015 - 10:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.