-

Kuruyemişin hiç bilmediğimiz faydaları

Kuruyemişin hiç bilmediğimiz faydaları

mask

Kuruyemişin hiç bilmediğimiz faydaları

Çerez tabaklarında bir araya geldiklerinde oldukça iştah kabartan kuruyemişlerin kilo yapıcı özelliğine karşın sağlık açısından önemli yararları da bulunuyor. İşte sırasıyla kuruyemişler ve mucizevi faydaları...
2/46
mask
AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI
3/46
mask
Damar sertliğini giderir.
4/46
mask
Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
5/46
mask
Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
6/46
mask
Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.
7/46
mask
ANTEP FISTIĞI FAYDALARI
8/46
mask
100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının%35“ini karşılayabilmektedir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
9/46
mask
Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
10/46
mask
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
11/46
mask
Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
12/46
mask
YER FISTIĞININ FAYDALARI
13/46
mask
Öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir.
14/46
mask
Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
15/46
mask
İçerdiği B3 vitamini kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır.
16/46
mask
Zihni açar.
17/46
mask
Kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir. Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.
18/46
mask
LEBLEBİ FAYDALARI
19/46
mask
Mideyi rahatlatır.
20/46
mask
Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
21/46
mask
Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
22/46
mask
KABAK ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI
23/46
mask
Böbrek, mesane iltihaplarını önler..
24/46
mask
İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
25/46
mask
Bağırsak kurtlarını düşürür.
26/46
mask
Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.
27/46
mask
KURU KAYISI FAYDALARI
28/46
mask
Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
29/46
mask
Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
30/46
mask
Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
31/46
mask
Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır. Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
32/46
mask
Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir. Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
33/46
mask
FINDIĞIN FAYDALARI
34/46
mask
Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir. İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır. Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır. İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır. İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
35/46
mask
CEVİZ FAYDALARI
36/46
mask
Kansızlığı önler. Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir. Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.
37/46
mask
BADEM FAYDALARI
38/46
mask
Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
39/46
mask
KURU İNCİR FAYDALARI
40/46
mask
Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.
41/46
mask
KAJU FISTIK FAYDALARI
42/46
mask
Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir. İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır. İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
43/46
mask
KURU ÜZÜM FAYDALARI
44/46
mask
Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir. Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir. Diş çürümelerini engeller. Üzümde%20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. Gıda şekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol demir kan yapar.
45/46
mask
KURU HURMA FAYDALARI
46/46
mask
Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir. Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz. Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır.

23 Eki 2015 - 21:47 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.