KYK 3. Tematik Kış Kampları Sona Erdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarda kalan ve farklı şehirlerde üniversite hayatına devam eden gençleri bu yıl üçüncü kez düzenlenen “KYK Tematik Kış Kampları”nda bir araya getirdi.

KYK’lı gençlerin, belirlenen temalarda akademik ve entelektüel bilgiye ulaşmalarını sağlamak, alanında başarılı ve uzman isimlerle bir araya gelerek tecrübelerinden istifade etmek, ev sahibi illerde şehit ailelerini ve şehitlikleri ziyaret etmek, şehrin tarihi, kültürel, manevi mekânlarını ziyaret etmek amacıyla 15-19 Ocak tarihleri arasında 12 ilde gerçekleştirilen kamplara 81 ilden 1800 genç katıldı.

Bu çerçevede Antalya’da Uluslararası İlişkiler, Bilecik’te Tarih ve Medeniyet, Denizli’de İnsan ve Toplum, Diyarbakır’da Türk İslam Sanatları, Erzurum’da Vefa, Kastamonu’da Edebiyat, Kocaeli’nde Arge-İnovasyon, Mersin’de İletişim, Muğla’da Spor ve Sağlıklı Yaşam, Sakarya’da Sinema, Samsun’da Değerler ve Trabzon’da da Hukuk Kampı gerçekleştirildi.

5 gün süren KYK Tematik Kış Kamplarında gençler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ülkemizin önde gelen uzmanlarıyla bir araya geldi. Gençler geleceklerine yön verecek, ileriki iş hayatları ile ilgili kendilerine yol haritası çizecek eğiticilerle birlikte keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

KYK Tematik Kış Kamplarında gençler yalnızca eğitim almakla da kalmadı. Kamplar kapsamında ilin tarihi ve kültürel mekânlarının keşfedildiği ‘Tematik Şehir Gezileri’, sinema gösterimleri, konserler, ney dinletileri, yöresel lezzetlerin yer aldığı yemekler, kamp temalı bilgi-kültür yarışması ve birbirinden farklı sportif etkinlikler de düzenlendi.

AR-GE İnovasyon Kampı-Kocaeli

Türkiye’nin geleceğini şekillendiren milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışıldığı “AR-GE İnovasyon Kampı”na Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gazeteci-yazar Dr. Şeref Oğuz, GTÜ Nanoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Numan Akdoğan, Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Orhan Torkul, Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Dr. Özgür Akın, Ahmet Eren Sancak ve Evren Gümüç katıldı.

Değerler Kampı-Samsun

Samsun’da gerçekleştirilen “Değerler Kampı”nda; Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Necip Karakaya, Prof. Dr. Soner Gündüzöz, yazarlar Mehmet Ali Bulut, Ayla Aydemir ve Nurdan Damla, AFAD Başkanı Dr. Ömer Güllüoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah gençlerle bir araya geldi.

Edebiyat Kampı-Kastamonu

Kastamonu’da gerçekleştirilen “Edebiyat Kampı”nda yazar-mütefekkir Rasim Özdenören, Sadık Yalsızuçanlar, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Bestami Yazgan, Hayati İnanç, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Betül Nur Ata KYK’lı gençlerle buluştu.

Hukuk Kampı-Trabzon

Hukukun insanlık tarihindeki yeri ve öneminin hem tarihsel hem de sosyolojik ve psikolojik olarak ele alındığı Trabzon’daki “Hukuk Kampı”nda; Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Prof. Dr. Ahmet Kemal Bayram, Prof. Dr. Nihat Bulut, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Dr. Mehmet Sarı, Ahmet Selim Köroğlu, Sertel Şıracı, Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, gazeteci-yazar Hasan Öztürk ve sanatçı Orhan Çakmak gençlere seslendi.

İletişim Kampı-Mersin

Türkiye’nin tanınmış ekran yüzleri, radyoların sevilen sesleri ve internet dünyasının önemli kalemlerinin katıldığı Mersin’deki “İletişim Kampı”, tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Şebnem Bursalı, TRT spikeri Göktuğ Kırca ve Talha Bora Öge’nin katılımıyla gerçekleşti.

İnsan ve Toplum Kampı-Denizli

Türkiye’de ve dünyada yaşanan değişimler ve insanlığın geleceğinin ele alındığı Denizli’de gerçekleştirilen “İnsan ve Toplum Kampı”na Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Kemal Ataman, Prof. Dr. Ejder Okumuş, Prof. Dr. Yavuz Selvi, Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu, Doç. Dr. Tayfun Doğan, Dr. İbrahim Uslu ve TRT sunucusu Betül Soysal Bozdoğan katıldı.

Tarih ve Medeniyet Kampı-Bilecik

Tarihin kırılma noktalarının masaya yatırıldığı Bilecik’teki “Tarih ve Medeniyet Kampı”nda; Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Dr. Süleyman Gündüz, Mehmet Güney, Zekeriya Yıldız, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve sunucu Cansu Canan Özgen gençlerle buluştu.

Türk İslam Sanatları Kampı-Diyarbakır

KYK’lı gençleri hat, ebru ve diğer kadim sanatlarla buluşturan “Türk İslam Sanatları Kampı” Diyarbakır’da Prof Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, Safiye Morçay, Özcan Özcan, Ayla Aydemir, Ahmet Zeki Yavaş, Muhammet Mağ ve Uğur Taşatan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sinema Kampı-Sakarya

Türk sinemasının dünü, bugünü ve yarınının ele alındığı “Sinema Kampı” Sakarya’da; TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, yönetmen Mesut Uçakan, tiyatrocu Ulvi Alacakaptan, oyuncu Hakan Boyav, Mustafa Uğur, Mehmet Emin Kadıhan, Fatih Küçük ve Abdülhamit Avşar başta olmak üzere birbirinden değerli isimleri ağırladı.

Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı-Muğla

Sağlıklı yaşamın ipuçlarının paylaşıldığı “Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı” Muğla’da; Dr. Ender Saraç, Milli Okçu Gizem Girişmen, Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Spor Spikeri Emre Tilev ve Erdoğan Arıkan, Doç. Dr. Halit Yerebakan, Alp Pehlivan ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası İlişkiler Kampı-Antalya

Uluslararası alanda egemen güçlerin küresel hamlelerinin analiz edildiği “Uluslararası İlişkiler Kampı” Antalya’da; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Doç. Dr. Mehmet Akif Kireççi, gazeteciler Mehmet Acet, Taha Dağlı ve Turgay Güler’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Vefa Kampı-Erzurum

Kültür ve medeniyetimizin yapı taşları olan isimlerin Erzurum’da yâd edildiği “Vefa Kampı”nda ise Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu, Prof. Dr. Ejder Okumuş, Prof. Dr. Ersin Özarslan, Özcan Ergiydiren, Dr. Timuçin Çevikoğlu, Rasim Cinisli, Burak Kaynarca, Enderhan Karakoç, Sadık Yalsızuçanlar, Bayram Bilge Tokel ve şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk KYK’lı gençlerle bir araya geldi.

22 Oca 2018 - 14:37 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.