Latif Selvi: Üyesine kazandıran, ülkesine sahip çıkan bir teşkilatız

İzmir 1 No’lu ve Ankara 3 No’lu şubelerin olağan genel kurullarında konuşan Latif Selvi, herkesin özgürce, kardeşçe ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi için sendikal yolculuğa çıktıklarını dile getirerek...

Latif Selvi: Üyesine kazandıran, ülkesine sahip çıkan bir teşkilatız
Latif Selvi: Üyesine kazandıran, ülkesine sahip çıkan bir teşkilatız
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikacılığın mücadele, müzakere, sorunları tespit, çözümü takip etmek ve sonuç almak olduğunu belirterek, “Zor süreçlerde hep dik durduk, her zaman hakkı ve adaleti savunduk. Sorunları tespit etmekle kalmadık, çözümün yolunu da gösterdik. Doğruları söyledik, yanlışlara karşı çıktık. Üyeye, ülkeye, insana ve insanlığa dair kazanımlar ürettik, örgütlülüğü güce, gücü ise kazanıma dönüştürdük” dedi.

İzmir 1 No’lu ve Ankara 3 No’lu şubelerin olağan genel kurullarında konuşan Latif Selvi, herkesin özgürce, kardeşçe ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi için sendikal yolculuğa çıktıklarını dile getirerek, emek mücadelesine dair değerli kazanımlar üreten güçlü bir sendika olduklarını söyledi.

Kazanımlarımızla sendikal alana damga vurduk

Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürlük alanlarının genişlemesi, vesayetin tasfiyesi, sosyal adaletin tesisi için ter akıttıklarını vurgulayan Selvi, “Türkiye’nin, kendisiyle yarışan ve yeni rekorlar kıran en büyük sendikasıyız. Hiç kimsenin diline, dinine, rengine, şekline, mezhebine, meşrebine bakmıyor; gözyaşı ve alın terinin renginin aynı olduğu gerçeğinden hareketle ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/ Gökleri insanın ortak tarlası’ diyoruz. Sendika olarak, kendimizi, kişisel hedeflerini küresel vizyon için kenara koyanların, büyüdükçe tevazuyu kuşananların, hakikat davasına bütün hasbiliğiyle, harbiliğiyle adananların ortak mevzisi olarak görüyoruz. Sendikal alana önerilerimizle, eleştirilerimizle ve kazanımlarımızla damga vurduk, vurmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Emeğin örgütlü gücünü ulusal zeminlerle sınırlı tutmadık

“Saygın iş, insan onuruna yaraşır ücret mücadelesini ülkemizle sınırlamadık” diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeğin örgütlü gücünü ulusal zeminlerle sınırlı tutarsak, küresel sömürünün karşısında direnemeyiz. Ekonomiden teknolojiye, siyasetten diplomasiye, her alanda küresel güç odaklarının ve egemenlerin hâkim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Sermayenin küresel olarak örgütlendiği, devletler ve uluslararası kuruluşlar üzerinde baskı kurduğu bir zaman dilimindeyiz. İnsanların hayatını kaybetmesini, paranın değer kaybetmesinden daha önemsiz görenlerin güç dengelerini belirlediği bir dünyaya mahkûm olmak istemiyoruz. Bizim, adaletle teması daha yakın, merhametle etkileşimi daha derin bir dünya umudumuz ve hedefimiz var.”

Emek, ekmek ve özgürlük mücadelesinde gecesini gündüzüne katanlara selam olsun

İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürmenin herkesin hakkı olduğunu ifade eden Selvi, “Dünyanın küreselleştiği ve iletişim imkânlarının arttığı bir ortamda insanca yaşam hakkını sadece kendimiz için talep etmek bireysel konfor talebi olacaktır. Herkesin insan onuruna yakışır bir hayat sürmesinin mücadelesini verenlere; emek, ekmek ve özgürlük mücadelesinde gecesini gündüzüne katan yol arkadaşlarımıza, canla başla yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığı’na Ali Kaya, Ankara 3 No’lu Şube Başkanlığı’na Zahit Şahin seçildi.

19 Kas 2018 - 22:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.