LGS içeriği değişirse 5 milyon yardımcı kitap çöp olacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (Liselere Geçiş Sınavı) LGS içeriğini değiştirmesi halinde, LGS'ye hazırlıkta yardımcı olan 500'e yakın yayıncının 5 milyon yakın kitabı çöpe gitmiş olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen hafta aldığı kararla, 23 Kasım ila 31 Aralık tarihleri arasında uzaktan eğitime geçileceğini belirtti. Açıklamada ayrıca LGS sınav içeriğinin değişebileceği ve bu konudaki kararın da bu hafta içinde açıklanacağı belirtildi.

LGS sınavlarına hazırlık kitapları yayınlayan yayınevleri ise sınav içeriğinin değişmesi halinde bastıkları ve şuan satışta olan 5 milyona yakın kitabın iade alarak geri dönüşüme vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Sektör yetkilileri, kağıtların ithalat yoluyla alındığını, çöpe gidecek kitaptan dolayı milyonlarca TL'lik bir zararın oluşacağını vurguladı.

23 Kas 2020 - 13:16 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.