Liselere girişte LGS faciası… Yüz binlerce öğrenci açıkta, veliler şokta!

LGS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Ancak, bir liseye yerleşenler de dahil herkes şaşkın. Deyim yerindeyse kimse ne olacağını bilmiyor! Konuyu en iyi özetleyen ise eğitim dünyamızın duayen ismi ve Milliyet yazarı Abbas Güçlü oldu.

LGS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Ancak, bir liseye yerleşenler de dahil herkes şaşkın. Deyim yerindeyse kimse ne olacağını bilmiyor! Konuyu en iyi özetleyen ise eğitim dünyamızın duayen ismi ve Milliyet yazarı Abbas Güçlü oldu.

Güçlü, yazısına, "Ortalık toz duman" diye başlıyor ve bir notla bitiriyor: Dün lise adayları, bugün de üniversite adayları hayatın gerçekleriyle yüz yüze geliyorlar. Ve onlara hayal kırıklığından başka bir şey maalesef sunamıyoruz! İşte durumu özetleyen o yazı...

LGS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Ortalık toz duman.

Yüz binlerce öğrenci açıkta, veliler şokta!

MEB ise bildiğiniz gibi!

Ortada ne bir plan var ne de bir program.

Nasıl ki yüz binlerce öğretmen atama beklerken, on binlerce öğretmen açığı varsa, yüz binlerce öğrencinin açıkta kaldığı liselere girişte de tam 342 bin kontenjan boş kaldı!

Çoğu da meslek lisesi ve imam hatip!

İşte bu yüzden hiç zaman geçirilmeden, diğer liselere dönüştürülen klasik liseler tekrar açılmalı ve herkes evine en yakın okula lafta değil, gerçek anlamda gidebilmeli.

Liselere yerleştirme tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Yüzde 5'lik dilime giren öğrenciler, 100 üzerinden 98.5 not ortalaması olanlar, evine en yakın okula giremeyenler, hiçbir yere yerleşemeyenler ve daha kimler var kimler…

Veli ve öğrenciler şaşkınlık içerisindeler.

Memnuniyet oranı yerlerde sürünüyor ve MEB'den hâlâ doyurucu bir açıklama yok.

Öğrenciler, veliler, öğretmenler, büyük bir moral çöküntüsü içerisinde.

En azından bundan sonra ne olacağına ilişkin, inandırıcı bir açıklama yapılmalı ki rahatlasınlar.

Ya da okulların açılışı bir ay ertelenerek, her şey sil baştan yeniden ele alınmalı.

Bu süreçte kesinlikle uzak durulması gereken tek şey var, o da, “Bu sene böyle oldu, seneye, bu sistemi çöpe atıp, çok daha adil olanı getireceğiz” yönünde bir açıklama yapılması!

İşte bu, velileri çıldırtır.

Daha da vahimi, Bakan Selçuk'un da kendinden önceki bakanlardan hiçbir farkı kalmaz.

Ayrıca, artık tüm kabahati sırtına yükleyecekleri bir müsteşar da yok.

Bu yüzden, doğru düzgün bir sistem hemen bu yaz getirilsin ki yeni kayıp kuşaklar yaratılmasın…

Özetin özeti: Dün lise adayları, bugün de üniversite adayları hayatın gerçekleriyle yüz yüze geliyorlar. Ve onlara hayal kırıklığından başka bir şey maalesef sunamıyoruz.

Abbas Güçlü

31 Tem 2018 - 15:27 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.