Liselere Yerleştirmede Birinci Dönem Notlar Hesaba Katılmasın!

GENEL BAŞKAN: “BU SENE ADRESE DAYALI LİSE YERLEŞTİRMELERİNDE ORTAÖĞRETİM PUANI BELİRLENİRKEN, BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI HESABA KATILMASIN.”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yazılı sınavların değerlendirmeye alınmayacağı kararının doğuracağı adaletsizleri önleyecek olması bakımından doğru bir karar olduğunu söylerken; “Ancak ülkemizde uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrencimizin bulunduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağı tartışmalıdır” dedi.

Geylan ayrıca bu sene adrese dayalı lise yerleştirmelerinde ortaöğretim puanı belirlenirken birinci dönem notlarının hesaba katılmamasını istedi. Genel Başkan, “Aksi taktirde telafi edilemeyecek adaletsizliklere neden olunacaktır” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçen haftadan itibaren ortaokullarda notla değerlendirmenin doğuracağı muhtemel sorunlarla ilgili Bakanlığa çağrıda bulunuyoruz.

Nihayet MEB Çarşamba gece saatlerinde illere gönderdiği bir yazıyla konuyla ilgili açıklama getirdi.

Buna göre;

-İlkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyecek. (Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.)

-Ortaokullarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

-Salgın koşulları nedeniyle birinci dönemde karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak, karneler elektronik ortamda erişime açılacak.

Yazılı sınavların değerlendirmeye alınmayacağı kararı, doğuracağı adaletsizlikleri önleyecek olması bakımından doğru bir karardır. Ancak, ülkemizde uzaktan eğitim araçlarından yoksun olduğu için canlı ders etkinliklerine katılamayan önemli sayıda öğrencimiz olduğu göz önüne alındığında yapılacak değerlendirmelerin ne derece adil ve gerçekçi olacağı tartışmalıdır.

Aslında yapılması gereken, liselerde olduğu gibi ortaokullarda da ikinci dönem gerçekleştirilecek yüz yüze sınavlarla puan değerlendirmesinin yapılmasıydı. Böylelikle öğretmenlerimizi gereksiz tartışmalara da sürüklememiş olacaktık.

Bu noktada MEB’e önemli bir çağrıda bulunuyorum: BU SENE ADRESE DAYALI LİSE YERLEŞTİRMELERİNDE ORTA ÖĞRETİM PUANI BELİRLENİRKEN, BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI HESABA KATILMASIN.

Aksi taktirde telafi edilemeyecek adaletsizliklere neden olunacaktır.”

14 Oca 2021 - 11:13 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.