Maliye Bakanlığı'ndan Kurum İçi Uzmanlık Sınavı Açıklaması

Büro Memur-Sen’in Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması için Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği resmi yazıya cevap geldi. Maliye Bakanlığı’nın gönderdiği cevapta sınava ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi

Büro Memur-Sen’in Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması için Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği resmi yazıya cevap geldi. Maliye Bakanlığı’nın gönderdiği cevapta sınava ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kamu görevlilerinin hakları için mücadele eden Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki kamu görevlilerinin beklenti içerisinde olduğu Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması için 29 Eylül tarihinde Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’na resmi yazı göndermişti. Büro Memur-Sen yazısında Kurum İçi Uzmanlık Kanun Tasarı taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilmesini, torba yasa tasarısına Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı sınavlarının da eklenerek yasalaşmasını istemişti.

Büro Memur-Sen’in gönderdiği yazıya Maliye Bakanlığı’ndan cevap geldi. 25.02.2011 tarihli ve 27857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanunun Geçici 9’uncu maddesi uyarınca daha önce gelir uzmanlığı özel sınavlarının düzenlendiğinin hatırlatıldığı yazıda “Yeni bir Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının açılması Kanunla yapılacak bir düzenleme çerçevesinde mümkün olabileceğinden, söz konusu sınava ilişkin İdaremiz çalışmaları devam etmektedir” denildi.

BÜRO MEMUR-SEN’İN MALİYE BAKANLIĞI’NA GÖNDERDİĞİ YAZI İÇİN TIKLAYINIZ

MALİYE BAKANLIĞI’NIN BÜRO MEMUR-SEN’E GÖNDERDİĞİ CEVAP YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

05 Eki 2017 - 22:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.