-

Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi

Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi

mask

Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi

Son yıllarda uzay araştırmaları hızını iyice artırdı.
2/72
mask
Mars'ta kameralara yansıyan sıra dışı bir görüntü şu sıra Facebook başta olmak üzere sosyal medyada büyük ses getirdi.
3/72
mask
Mars'tan sık sık Dünya'ya görüntü gönderen Curiosity aracının geçtiği görüntülerden biri de 'uzaylı savaşçı' oldu. Uzaktan bakıldığında ne olduğu belli olmayan cisme biraz daha yakınlaştırıldığında ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor.
4/72
mask
Elbette NASA'nın bu konuda bir yorumu yok; ancak görüntüyü izleyen UFO meraklıları 'uzaylı savaşçı' yorumlarını yapmakta geri durmuyor.
5/72
mask
NASA'nın kaydettiği bir diğer görüntüde ise net bir şekilde görülen cisim, büyük bir heyecana yol açtı.
6/72
mask
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta çektiği bir görüntüde zeminde büyük bir kaşık görünüyor.
7/72
mask
Kaşık görüntüsü büyük bir heyecana yol açarken, fotoğraflar Kızıl Gezegen'de hayat olduğunu gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.
8/72
mask
NASA, daha önce de Mars'ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen'de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.
9/72
mask
Mars'ta tuğla duvarın ne işi var?
10/72
mask
Waring görüntüleri 'basit ve mükemmel' olarak tanımladı. Ancak videoyu izleyenler, görüntülerin bir tuğla duvara ait olduğuna ikna olmuş değil.Görüntülere yorum yapan bir kullanıcı, duvar iddiasını 'aptalca' olarak tanımladı. Bir başka kullanıcı ise görüntülerin 'sahte' olduğunu iddia etti.
11/72
mask
Mars'tan geçtiğimiz günlerde bir başka sıra dışı görüntü daha Dünya'ya ulaştı. Bakın fotoğraftaki okun gösterdiği şey aslında ne?
12/72
mask
Curiosity, Mount Sharp bölgesinde ilerlediği sırada son derece ilginç bir meteor keşfetti. Ortalama bir meteordan çok daha küçük olan bu meteor, tamamen nikel ve demirden oluşuyor.
13/72
mask
Arizona State University'de görevli olan araştırmacıların tanımladığı meteor, bir uzaylı yapısını andıran şekline rağmen sadece demirin ve nikelin karışımıyla oluşmuş, ilgi çekici bir meteor.
14/72
mask
Meteorun, Mars'a yakın olan Asteroid Kuşağı'ndan geldiği tahmin ediliyor.
15/72
mask
Dış kısmının sıradan meteorlardan çok daha düz ve pürüzsüz olmasının nedeni ise, atmosfere giriş yaptığı sırada sürtünmeden kaynaklanan ısı artışıyla erimiş olması.
16/72
mask
İşte Mars'tan bugüne kadar Dünya'ya gönderilen kafa karıştıran diğer fotoğraflar...
17/72
mask
Curiosity'nin çektiği fotoğraflardan birine yakından bakıldığında daha çok tropikal iklimde yaşamını sürdüren iguana benzeri bir cisim dikkat çekiyor.
18/72
mask
Her ne kadar bilim adamları bunların birer kaya parçası olduğunu dile getirse de fotoğrafı görenler NASA'nın kendilerinden gerçekleri gizlediğini düşünüyor.
19/72
mask
Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.
21/72
mask
Bir insan silüeti...
22/72
mask
Yüzler...
23/72
mask
Kalpler...
24/72
mask
Hep varlığı tartışılagelen bir uzaylı kafa iskeleti sanki...
25/72
mask
Mars yüzeyinde bulunan uzay aracı Curiosity tarafından çekilen fotoğrafa dikkatli bakıldığında ortalara doğru alt taraflarda tıpkı balığı andıran bir nesne göze çarpıyor.
26/72
mask
Mars yüzeyinde; gözlere, bir buruna, üst çeneye ve iyi korunmuş bir kafa tasına sahipmiş gibi duran tuhaf biçimli bir kaya dikkat çekiyor.
27/72
mask
NASA'nın Mars'tan yayınladığı fotoğraflardaki bir detay sosyal medyada olay yaratmış, NASA'nın keşif aracı Curiosity'nin çektiği fotoğraftaki görüntü uzayda saklanan kadına benzetilmişti.
28/72
mask
Bu da aynı objenin farklı bir açıdan görüntüsü...
29/72
mask
Yine NASA'nın yayınladığı bu görüntü örümceğe ve yengeçe benzetildi.
30/72
mask
6,4 milyar kilometre yol yapıp 67P kuyruklu yıldızına ulaşan uzay aracı Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.
31/72
mask
Ceres'te esrarengiz ışıklar
32/72
mask
NASA tarafından yapılan açıklamada bilgi veren Almanya'nın Max Planck Güneş Sistemi Araştırma Enstitüsü'nden Andreas Nathues, "Bu tamamen beklenmedik ve sırrını henüz bilmediğimiz bir durum... Daha parlak olan nokta, kameramızla görüntülemek için çok küçük. Ancak küçük olmasına rağmen Ceres üzerindeki en parlak yeri temsil ediyor" dedi.
33/72
mask
NASA'nın evrendeki gözü olan uzay teleskopu Hubble, evrenimizin "gülümseyen" bir karesini yakaladı. SDSS J1038+4849 isimli galaksi kümesinin fotoğrafı NASA tarafından yayımlandı. Galaksi kümesi, Judy Schmidt isimli amatör bir uzay gözcüsü tarafından keşfedildi. Fotoğrafta "göz" olarak görülen parlaklıklar, iki ayrı galaksi. Yüzü ve gülümseymeyi oluşturan çizgiler ise, "güçlü yerçekimsel mercek" isimli bir etki nedeniyle oluşuyor.
34/72
mask
Mars'ta tabut bulunduğu iddia edildi
35/72
mask
Curiosity’nin çektiği aşağıdaki fotoğrafta ilk bakışta hiçbir şey göze çarpmıyor. Ancak fotoğrafın renklerini değiştirip biraz da yaklaştırınca, bugüne dek Mars’ta hiç görülmemiş bir obje dikkati çekiyor.
36/72
mask
Bunun sadece bir kaya olabileceği, ancak dikdörtgen prizma şeklindeki bir kayanın da öyle kolay kolay oluşamayacağına dikkat çekiliyor. UFO Sightings Daily adlı internet sitesi ise bunun bir tabut olduğu konusunda ısrarlı.
37/72
mask
Curiosity Mars’ta eski bir göle ait izler görüntüledi
38/72
mask
NASA’nın Mars’taki Curiosity (Merak) isimli keşif aracı, 154 kilometre genişliğindeki Gale kraterinin milyonlarca yıl önce suyla dolu bir göl olabileceğini kanıtlayan yer şekillerini fotoğrafladı.
39/72
mask
Mars'ta topun ne işi var?
40/72
mask
NASA’daki bilimadamları ise bu fotoğrafta görülen objenin insan ya da uzaylı yapımı bir top olmadığını, yalnızca ‘katılaşma’ yoluyla oluşan bir kayacık olduğunu ifade ediyor.
41/72
mask
Fotoğraftaki obje ilk bakışta Ortaçağ’da kullanılan gülleleri hatırlatıyor. Beynimiz, fotoğraftaki nesnenin insan yapımı (Ya da belki de uzaylı yapımı!) bir top olduğunu bize söylese de, muhtemelen bu yalnızca, inanılmaz aşamalardan geçerek oluşmuş normal bir kaya.
42/72
mask
Mars'ta UFO mu var?
43/72
mask
Curiosity'nin çektiği fotoğraflar gerçek. Ancak NASA'dan Justin Maki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Curiosity'nin kamerasında sensörlerin aşırı ısınması sonucu ölü piksel sorunun meydana geldiğini, bu noktaların da bu sorundan kaynaklandığını söyledi.
44/72
mask
Yengeç Bulutsusu(Crab Nebula)
45/72
mask
Halka Bulutsusu (Ring Nebula)
46/72
mask
Kedi Gözü Bulutsusu (Cat's Eye Nebula)
47/72
mask
Sarmal Galaksi
48/72
mask
Satürn fırtınası
49/72
mask
Kuzey Işığı
50/72
mask
Karina takımyıldızı
51/72
mask
Kırmızı Cüce Yıldızı
52/72
mask
Satürn'ün doğal uyduları
53/72
mask
Deniz Kulağı Bulutsusu (Lagoon Nebula)
54/72
mask
Jupiter ve uydusu Ganymede
55/72
mask
Jupiter'in uydusu Europa
56/72
mask
Satürn kutup ışıkları
57/72
mask
Venüs
58/72
mask
Merkür
59/72
mask
Yıldız oluşum bölgesi
60/72
mask
Taçküre kütle atımı
61/72
mask
Erboğa A takımyıldızı
62/72
mask
Andromeda Galaksisi
63/72
mask
Merkür yüzeyi (Kriterlerin şekli Mickey Mouse'u andırıyor)
64/72
mask
Uzaydan dünyadaki kuzey ışıkları
65/72
mask
Supernova kalıntısı
66/72
mask
Mars'ta gündoğumu
67/72
mask
Satürn
68/72
mask
Jupiter
69/72
mask
Jupiter
70/72
mask
Kuğu Takımyıldızı
71/72
mask
Sarmal galaksi
72/72
mask
Ve Dünya

16 Ağu 2019 - 10:50 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.