MEB Ders Kitaplarında Hatalar Bitmiyor

MEB'in okullara dağıttığı 8. sınıf fen bilgisi ders kitabında, asit ve bazları ayırmada kullanılan belirteçler tablosunda yanlış bilgiler yer aldı

fen1.jpg
fen2.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

MEB'in okullara dağıttığı 8. sınıf fen bilgisi ders kitabında, asit ve bazları ayırmada kullanılan belirteçler tablosunda yanlış bilgiler yer aldı...

Yaşanan bu durum Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının oluşturduğu kitap inceleme komisyonlarının kitapları iyi incelemediğini bir kez daha gösterdi..

8. sınıf Fen Bilgisi ders kitabının 78. sayfasındaki, 3. Ünite konusu "asit ve bazları ayırmada kullanılan belirteçler" tablosunda yer alan bilgi yanlışı ise şu şekilde:

Tabloya göre:

1)Fenolftalein belirteci, asite damlatıldığında kırmızı renk verir. Oysa, "renksiz" olması gerekiyor.

2)Fenolftalein belirteci, baza damlatıldığında sarı renk verir. Oysa "pembe" olması gerekiyor. .

3)Metil oranj belirteci, asite damlatıldığında renksiz olur. Oysa "kırmızı" olması gerekiyor. .

4)Metil oranj belirteci, baza damlatıldığında mor olur. Oysa "sarı" olması gerekiyor. .

Önemli bir sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencileri, sınavda böyle bir soru sorulursa, MEB'in dağıttığı kaynağa göre mi cevap verecek, hem öğretmenlerinin hem de diğer kaynakların verdiği doğru bilgiye göre mi?

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, acaba bu konuda ne düşünüyor?

İŞTE BİLGİ HATASININ YAPILDIĞI SAYFALAR

kaynak: memurlar.net

16 Oca 2018 - 17:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.